23948sdkhjf

Licitationen mener: Investeringer skal læres tidligt

Danskernes lyst til at sætte deres sparepenge i aktier og obligationer er stærkt stigende, og det har ikke mindst nedlukningerne under coronakrisen været en medvirkende årsag til.

2020 var således et særdeles godt år set med investeringsøjne, hvor antallet af investorer endte på det højeste antal de seneste syv år. Samtidig voksede det investerede beløb også markant, viser nye tal fra Finans Danmark.

Det er positivt, at danskerne får øjnene op for, at deres sparepenge ikke blot skal stå på en bankkonto til en lav rente, men skal ud at arbejde i stedet. Det er ikke bare til gavn for de virksomheder, som man investerer i, men vil jo også typisk give et langt bedre afkast, end banken kan tilbyde.

Men tallene viser også, at der er langt igen. For langt over halvdelen af danskernes opsparing står stadig på en bankkonto. Derfor er der stadig et stort potentiale til at styrke investeringskulturen i Danmark.

Allerede i folkeskolen bør eleverne jo få et langt større indblik i investeringer, og hvordan aktiemarkeder og den finansielle verden fungerer. På sigt vil det ikke bare skabe øget interesse for investeringer, men også dansk erhvervsliv.

Og så til noget helt andet. Fra denne uge går Licitationen - Byggeriets Dagblad væk fra den daglige leder og vil som udgangspunkt kun udgive en ugentlig leder om fredagen. Der kan dog forekomme dage, hvor nyhedsbilledet tilskriver, at vi giver vores mening til kende, og så vil der selvfølgelig være en leder i dagens avis.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109