23948sdkhjf

Licitationen mener: Virkeligheden kan jo overhale et forlig

De stigende energipriser påvirker ikke bare mange danskeres hverdag og sætter privatøkonomien under et gevaldigt pres. For fortsætter priserne deres himmelflugt, så vil den stort anlagte infrastrukturplan også komme i fare.

Det spår en række trafikforskere, som her i avisen i sidste uge pegede på, at såvel økonomien som den samfundsmæssige nytte af infrastrukturplanen bliver udfordret, hvis de høje priser vel at mærke bider sig fast.

Det er jo trods alt svært at spå om fremtiden, men fortsætter energipriserne - herunder ikke mindst benzin- og oliepriserne - på sit høje niveau, så bør partierne bag forliget for alvor overveje, om man ikke bør revurdere nogle af projekterne.

For hvis trængslen på sigt reduceres som følge af benzinpriserne, så kan der spares milliarder ved at kigge på det samfundsøkonomiske aspekt i projekterne. Det er trods alt skattekroner, der bygges for, og selvom det unægtelig sætter gang i bygge- og anlægsbranchen, så skal det jo også kunne forsvares økonomisk at anlægge eksempelvis en motorvej.

Det kan godt være, at politiske forlig ikke lige bliver genåbnet. Men når samfundet befinder sig i en så heftig energikrise, som vi gør lige nu, bør de ansvarlige politikere jo forholde sig til situationen og ikke kategorisk afvise at genåbne forliget. I stedet risikerer man, at vi pludselig står med en masse urentable anlægsprojekter, der ikke bør gennemføres. Det kan i sidste ende føre til stop and go-effekter, og det er anlægsbranchen ikke ligefrem tjent med.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095