23948sdkhjf

Licitationen mener: Forældre, se på lønstatistikken

Det kommer jo nok ikke som en overraskelse for folkene på landets byggepladser, at det lønmæssigt faktisk er ganske fornuftigt at have en erhvervsuddannelse.

En ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at seks ud 10 faglærte har en årsløn på mellem 300.000 og 500.000 kr. fem år efter endt uddannelse. Det betyder ifølge rådet, at hver tredje faglærte tjener mindst lige så meget som den typiske person med en kort eller mellemlang videregående uddannelse.

Det bør jo umiddelbart være et tungt skyts til de utallige forældre, som forsøger at påvirke deres børn til at vælge den gymnasiale vej efter folkeskolen.

For på trods af at der er kommet betydeligt mere fokus på erhvervsuddannelserne igennem de sidste mange år, så er det jo desværre sådan, at de faglærte uddannelser har svært ved at tiltrække unge. Og det er i en situation hvor arbejdsmarkedet skriger mere efter en tømrer, murer eller maler frem for en humanist fra universitetet.

Uanset om man vil det eller ej, så starter påvirkningen af de unge hjemme ved middagsbordene. Og argumentet, med at det langt bedre kan betale sig med en videregående uddannelse, er altså ikke entydigt. For summa summarum er jo, at de unge langt oftere vil have jobgaranti med en faglært uddannelse til en ganske fornuftig løn.

Det bør forældrene jo have in mente, når de vejleder deres børn i tiden efter folkeskolen. For en erhvervsuddannelse kan faktisk godt betale sig - både økonomisk og som karriere-vej.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094