23948sdkhjf

Totalinddækning af bornholmsk havnehus

Hos Bornholms Stilladsudlejning, der er en del af Nordbornholms Byggeforretning, har man netop færdiggjort en stilladsopgave på havnen i Svaneke. En relativt sjælden form for stilllads har været i brug på havnen, nemlig en totalinddækning. Renoveringen af huset er nu færdigt, og stilladset nåede lige at blive pillet ned, inden stormen rasede i sidste uge.

Det er firmaet Jens Møller Gudhjem A/S, der har haft selve renoveringsopgaven på havnen, og som har hyret stilladset ind fra kollegaen.

- Det er ikke verdens største opgave, men det er gennemgribende. Gavlene i huset har været pillet ned og er renoveret. Der er nye døre og vinduer med videre, og for at være sikker på, at ikke noget bliver ødelagt inde i huset undervejs, så valgte vi at lægge et tag på stilladset, fortæller Morten Faber Quist Iversen, der er direktør i firmaet.

Det er Bornholms Regionskommune, der ejer huset, og renoveringsopgaven lyder på en sum på mellem to og tre mio. kroner.

- Vi har travlt i byggeriet - også her på Bornholm. Problemet er at få kvalificeret arbejdskraft, tilføjer han.

Campingplads omdannes

Firmaet bygger sommerhuse og helårshuse, men næste opgave er en af de lidt større, nemlig 14 flexboliger på Svanekes gamle og nedlagte campingplads nord for byen.

- Den kommer snart i gang, så sker der lidt igen, siger Morten Faber Quist Iversen. Firmaet har måttet have tilført ny kapital, da de senere år har være en underskudsforretning, senest med seks mio. kroner i underskud i 2020. Ifølge direktøren er det entreprenøropgaver på Sjælland, der har kostet dyrt.

Beskytter godt

Hos Bornholms Stilladsudlejning er det índehaveren Klaus Tranberg, der har udlejet stilladset til kollegaen.

- Ja, det er mærkeligt nok ikke den type stillads, der er mest efterspørgsel på, men når man skal passe på det hus, der står inde under det, er sådan et Haki stillads udmærket til at løse opgaven. Så kommer der ikke vand ned i det eksisterende byggeri, mens der arbejdes, og folkene kan gå tørskoet indenfor og arbejde. Det er noget mere effektivt, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Licitationen kom forbi, netop som kranen var i gang med at hejse tagsektionerne i stilladset ned. Det foregår med store sving for ikke at ramme noget, og tagsektionerne er helt ude over vandet i havnebassinet, inden de bliver sat ned på kajen, til adskillelse og transport hjem til udlejningsafdelingen.

- Der er ikke vildt meget gang i stilladsudlejningen. Vi har faktisk opkøbt et par af de mindre virksomheder her på øen, men der er stadig fem forskellige udlejningsfirmaer, så der er selvfølgelig rift om opgaverne, siger Klaus Tranberg.

Masser at se til

I byggeforretningen har han nok at lave. Her er der gang i sommerhuse og helårsboliger, og desuden har firmaet købt det gamle gymnasium i Rønne, hvor man i egen produktion, bortset fra tømrerarbejdet, vil lave 65 boliger.

- Vi er ved at være igennem alt med planlægning, lokalplaner og projektering, så vi er egentligt klar til at begynde på projektet, siger han.

Firmaet beskæftiger 28 mand og var det firma, der for tre-fire år siden byggede besøgscentret på Hammershus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093