23948sdkhjf

Pihlkonsortiet skal opføre 80 meter højt tårn i Carlsberg Byen

Pihlkonsortiet skal opføre deres til dato højeste tårn.

Det drejer sig om totalentreprisen på det 80 meter høje Carls Tårn samt karréen, Nebelong Hus, og længehuset, Olivia Hus, oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Det nye byggeri påbegyndes i 2021 og forventes færdigt i 2024. Det rummer 288 nye boliger samt kontorer og butikslejemål fordelt på ca. 31.400 kvm. Hertil kommer 210 p-pladser og 1.200 cykelpladser i kælderen.

- Det er ikke bare det højeste tårn i vores historie, men også et kompliceret byggeri, da der er meget trænge byggepladsforhold. Det stiller krav til logistik og planlægning, hvilket er en spændende udfordring, som vi er klar til løse, siger Halldór P. Ragnarsson, adm. direktør i Pihl & Søn, i pressemeddelelsen.

Pihlkonsortiet

  • Består af virksomhederne Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og M.J. Eriksson A/S.
  • Er etableret til at kunne håndtere store totalentrepriser af enhver art inden for nybyggeri.
  • J. Eriksson A/S står for jord og kloakarbejder, spuns, pæleramning og øvrige anlægsarbejder.
  • LM Byg A/S står for råhusarbejder.
  • Pihl & Søn A/S tager sig af overordnet planlægning, projekt og projekteringsledelse samt styring af lukning, installationer og aptering.
  • Virksomhederne hæfter solidarisk over for bygherren.

Kilde: Udviklingsselskabet Carlsberg Byen

Carls Tårn bliver med 24 etager ifølge meddelelsen en del af kvarterets familie af tårne, mens karréen og længehuset vil bestå af mindre byhuse i tegl, og samlet vil fremstå som en naturlig forlængelse af de historiske omgivelser.

- Det er ikke nemt at opføre et tårn, boligkarré og en længebygning på et så snævert og særligt område, hvorfor det var afgørende for os at samarbejde med en entreprenør med stor erfaring, siger Jens Nyhus, adm. direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen i pressemeddelelsen.

- Efter en konstruktiv indledende fase med Pihlkonsortiet, Moe som bygherrerådgiver samt relevante rådgivere fra Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Wingårdhs, Afry og 1:1 Landskab som samarbejdspartnere, glæder vi os nu til at få et kvalitetsbyggeri på højt niveau, fortsætter han. 

Forventningen er, at Carlsberg Byen er 80 pct. færdig ved udgangen af året, og dette byggeri er derfor en del af den sidste fase.

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S

  • Forvandler frem til og med 2024 den historiske bryggerigrund til et nyt bykvarter.
  • Det nye bykvarter vil bestå af 50 pct. boliger, 35 pct. erhverv og 15 pct. kultur m.v.
  • Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S ejes af PFA Pension, Carlsberg, PenSam og Topdanmark.

Kilde: Udviklingsselskabet Carlsberg Byen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156