23948sdkhjf

Stor maskinkabale ved at gå op

En due diligence er netop indledt med Stemas Maskinsalg på den ene side og med Wacker Neuson SE på de anden side. Planen er, at Stemas overtager alle de danske aktiviteter i Wacker Neuson, og overtager det danske selskab, som var oprettet af Wacker Neuson til at varetage salget af Wacker Neusons program af mindre gravemaskiner og læssemaskiner, samt det lette grej som pladevibratorer, stampere med videre.

Wacker Neuson har det sidste kvartals tid været varetaget af Anders Gøthe, der kommer fra en international stilling i JCB i England. Men nu ændres kursen fra Wacker Neuson, fordi man har fået øje på mulighederne ved at være en del af en af landets større maskinforhandlere, nemlig Stemas, som faktisk allerede har Wacker Neuson maskiner i stalden, nemlig Weidemann, der produceres af den tyske koncern.

Skifter stilling

- Jeg forstår egentligt godt, at man vælger at gå den vej. Stemas er rigtig stærke på både salg og ikke mindst service. Sidstnævnte et område, hvor vi først var i færd med at bygge op. Når det samlede marked trods alt ikke er større end det danske, så er der god fornuft i at følge den strategi, som den tyske koncern har andre steder, nemlig at når vi taler om mindre end ca. 1.000 enheder om året, så er det forhandlervejen man går, siger Anders Gøthe, der som nævnt overtog posten som chef for det danske salgsselskab for mindre end et halvt år siden.

Om Wacker Neuson
Produktporteføljen inkluderer bl.a. interne og eksterne vibratorer til komprimering af beton, glittemaskiner til betonoverfladebehandling, stampere, vibrationsplader og råjordstromler, nedrivnings- og skæreudstyr, lystårne, generatorer, pumper samt gravemaskiner, læssemaskiner, teleskoplæssere og dumpere inden for kompakte anlægsmaskiner. Wacker Neuson har opbygget sin førende markedsposition på ubetinget kundeorientering samt pålideligheden og stærk innovation af sine produkter. Med egne salgs- og serviceorganisationer i mere end 35 lande, 7 internationale produktionssteder og adskillige partnersteder for salgsorganisation og service har Wacker Neuson en omfattende tilstedeværelse. Derudover tilbyder Wacker Neuson tjenester, der opfylder kundernes forskellige krav. Entreprenører, have- og landskabsvirksomheder, kommuner og industrien og andre sektorer har derfor tillid til de innovative løsninger fra Wacker Neuson. Mærket understøttes af Wacker Neuson Group, et selskab med mere end 5.500 ansatte over hele verden og en omsætning på EUR 1,9 mia. I 2019.

JMM Gruppen, som ejer Stemas, har tidligere været forhandler af Neuson minigraverne, men da Wacker opkøbte den tyske fabrik, gik den forhandling over til Wacker Neuson, som selv ville stå for markedsføring, salg og service i Danmark, Sverige og Norge. Her var det den tidligere Ramirent-direktør, Erik Høi, der skulle stå i spidsen for Skandinavien. Dette gik et par år, indtil Wacker Neuson fandt ud af, at man ville splitte markederne op, og lade Danmark være en selvstændig enhed, med Anders Gøthe i spidsen.

Så JMM Gruppen, herunder Stemas og Wacker Neuson kender hinanden, og det har ført til kontakt, som nu føres videre mod en overtagelse.

Anders Gøthe regner dog med at fortsætte i Wacker Neuson regi i en anden rolle.

- Jeg er stillet en nordeuropæisk rolle i Wacker Neuson i udsigt, hvor jeg skal være kontaktled mellem de forskellige landes forhandlere, og det har jeg en del erfaring med, siger Anders Gøthe til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Stor glæde

Hos Stemas er der glæde over at det formentligt bliver en realitet:

- Jeg er simpelthen rigtig glad over, at det kan falde i hak, siger salgsdirektør i Stemas, Robert Kjærgaard til Licitationen Byggeriets Dagblad.

- Det er selvfølgelig lige med det faktum in mente, at vi først nu kan komme til at kigge hinanden rigtigt i kortene i Due Diligence perioden, men viljen er stor, og begejsringen hos medarbejderne i begge lejre er til at tage og føle på, siger han.

Han ser en masse muligheder i den nye konstellation:

- Vi har et stærkt setup i servicedelen, og her kan vi hjælpe Wacker Neuson mærket rigtigt meget, fordi vi har folk og servicebiler i hele landet i forvejen. Vi skal have kigget på Wacker Neusons setup i Fredericia og Roskilde, men det er altsammen noget, der er for tidligt at sige noget om, før vi har analyseret på det, siger han.

- Da vi så denne mulighed, kunne vi jo godt se, at vort samarbejde med Maskiner A/S i Horsens ikke ville kunne forliges, så det har valgt at lade glide over til de øvrige, oprindelige ejere. Det var en fin måde at løse problematikken med Yanmars forhandling i Danmark, men i forhold til Wacker Neuson, hvor vi får den direkte kontakt, så er det den allerbedste løsning for alle parter, siger Robert Kjærgaard.

Om JMM & Stemas

Stemas er et datterselskab i JMM Gruppen. JMM er dansk importør af Liebherr, ejer Åkerbergs Kraner samt er medejer af Normas, der er et udlejningsselskab i kraner. Stemas er forhandler af tyske Weidemann læssemaskiner - ejet af Wacker Neuson, Ammann komprimeringsmateriel samt generatorer og lystårne fra Himoinsa. Stemas har indtil nu været medejer af Maskiner A/S, som er importør af Yanmar-maskinerne. Dette ejerskab og importen er nu gledet over til den anden ejer af Maskiner A/S, Lena Brohus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109