23948sdkhjf

Fond og forening bag Renover prisen 2020: Håber på alsidighed

Nu kan du indstille kandidater til Danmarks bedste renovering, der uddeles senere på året

Med byggeriets indtræden i 20’rne begynder også indstillingsperioden til Danmarks bedste renovering.

Hvis du har set eller været med til at udføre en renovering så god, at den fortjener at kunne kalde sig Danmarks bedste, kan du fra i dag indstille din yndlingsrenovering til Renover prisen. Prisen er blevet uddelt siden 2011 og er indstiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond (GI).

Prisen går til en renovering så eksemplarisk, at den fortjener at blive fremhævet til inspiration for fremtidige renoveringer.

- Vi er altid meget spændte på at se, hvilke renoveringer der kommer ind - og hvert år bliver vi overraskede over, hvor mange forskellige og nye typer af renoveringer, der er i Danmark. Det er vigtigt for os at få de eksempler frem i lyset, så de kan inspirere andre. Og vigtigt at kåre Danmarks bedste, så det kan være et forgangseksempel, siger Lars Axelsen, som er adm. direktør i GI.

Renover prisen

Uddeles af Realdania og Grundejernes
Investeringsfond. Selv om renovering fylder mere end halvdelen af den samlede produktion i byggebranchen, er det primært nybyggeri, der bliver belønnet med priser.

Det er Renover prisen med til at lave om på. Det særlige ved prisen er at den hylder et helt projekt frem for en enkelt bidragsyder; den er til alle, der har været involveret i det vindende projekt – fra bygherre til rådgivere og håndværkere.

Sidste år blev der indstillet 157 projekter af vidt forskellig karakter - blandt andre en gammel postgård, som i dag fungerer som attraktive kontorlokaler, en transformerstation, som nu er et eksklusivt hotel, og en tidligere vindmøllefabrik i Viborg, som er blevet til et mekka for streetkultur for børn og unge.

Parterne bag Renover prisen håber, at der igen i år vil komme indstillinger af mange forskellige typer renoveringer.

- Målet med prisen er at få alle slags renoveringer frem i lyset sammen med det brede, gode samarbejde. Både renoveringen af den private bolig og af det store kulturprojekt. Vi håber meget, vi igen i år vil se en stor spændvidde blandt de indstillede, siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania, i en pressemeddelelse.

Specialpris for kreativitet
Udover Renover prisen vil der igen i år også blive uddelt en specialpris.

Den uddeles til et projekt, der ikke lever op til alle prisens krav, men som er præget af en originalitet og kreativitet, der fortjener anderkendelse, uanset om du er håndværker, arkitekt, ingeniør, bygherre eller parcelhusejer.

Udover æren af at kunne kalde sig Danmarks bedste, får vinderholdet en check på 100.000 kr., når prisen uddeles til september.

Syv kriterier

Vinderen blandt de indmeldte projekter vil blive fundet ud af en samlet vurdering på baggrund af syv kriterier:
Eksempelværdi : Projektet har potentiale til at inspirere branchen i forhold til renovering
Bæredygtighed : Projektet har bidraget til bæredygtig praksis blandt andet via energieffektivisering
Samarbejde og proces : Projektets resultat er sikret gennem godt samarbejde og fagligt kompetente bidrag
Brugskvalitet : Projektet er funktionelt velfungerende og vurderes positivt af sine brugere
Bidrag til omgivelser : Projektet bidrager positivt til dets nærmiljø
Økonomi og værdiforøgelse: Projektet har skabt værdi for bygningsejeren i forhold til kvalitet, tid og ressourcer
Udførelseskvalitet : Projektet er gennemført på et højt håndværksmæssigt niveau

Man kan indstille et renoveringsprojekt via hjemmesiden www.renover.dk indtil 1. marts 2020. De nominerede projekter offentliggøres midt i juni og vinderholdet af både hovedprisen og specialprisen kåres ved en prisfest i september 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109