23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Ingen i skolepraktik bør være målet

Året 2019 slutter med en af de bedre nyheder. For det går den rigtige vej med at nedbringe antallet af tømrer- og murerelever i skolepraktik. Inden for tømrerfaget er det nu kun 7,5 pct. af eleverne, som tilbringer deres praktiktid i skolepraktikcentrene. Mens det tilsvarende tal for murereleverne er på 3,6 pct. ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Byggeri

Desværre kan man dog konstatere, at det er meget afhængigt af, hvor i landet du er placeret, hvis du vil undgå skolepraktik.

Lolland Falster har således den højeste andel af tømrere i skolepraktik, mens det ikke er nemt at være murerlærling i Nordjylland.

Der er uden tvivl forskellige årsager til de geografiske forskelle. Men alligevel må tallene give panderynker. For der er i den grad grobund for forbedringer.

Udgangspunktet bør nemlig være, at skolepraktikken skal minimeres så meget som muligt. Den kan være et godkendt alternativ i en kortere periode, hvis en lærling pludselig står uden praktikplads. Men længerevarende perioder med skolepraktik tjener ingen.

Virksomhederne har et ansvar for at uddanne fremtidens arbejdskraft. Og selvom det selvfølgelig kræver, at der er arbejde nok til at beskæftige en lærling, så bør virksomhederne tænke på, at fremtiden kræver kvalificeret arbejdskraft. Og det går gennem praktikpladser.

Men lærlingene skal så også være villige til at bosætte sig hvor praktikpladserne aktuelt er. Det nytter ikke noget at være kræsen. For skolepraktikken er ikke ubetinget til deres fordel.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.809