23948sdkhjf

Wacker Neuson går op i vægtklasse

Producenten er mest kendt for små maskiner, men de vokser nu. Første maskine er en læsser på 10 ton med to motorvarianter

For første gang er Wacker Neuson med i de tungere klasser. Den nye 10 tons læsser er den største hos Wacker Neuson - og stadig kompakt. Nyeste ecospeedPRO-drev, højeste komfort og to motorvarianter, der er forberedt til de aktuelle emissionsstandarder, er en del af det omfattende udstyr.

Især store entreprenør- og genbrugsvirksomheder står jævnligt over for opgaver, der kræver håndtering af materialer i store mængder. Her tilbyder Wacker Neuson nu sin største hjullæsser, WL95 med 10 tons arbejdsvægt.

Udvidelsen af produktudvalget er et resultat af mange kunders ønsker. WL95 kommer på markedet i januar 2019. Som alle andre hjullæssere fra Wacker Neuson har også den nye model omfattende standardudrustning. Desuden kan læsserne konfigureres individuelt alt efter anvendelsesformål og behov, for eksempel med hensyn til motor, drivkraft, førerplads eller hydraulik.

Nyt drev ecospeedPRO
I 40 km/t-versionen er WL95 udstyret med det innovative drev ecospeedPRO. Der er tale om et trinløst hydrostatisk hurtigt drev, der sikrer højere trækydelse og kørehastighed og desuden er kendetegnet ved Wacker Neusons typiske kompakte konstruktion, energieffektivitet og god betjeningskomfort.

Foruden de positive egenskaber ved de hydrostatiske drev som for eksempel enkel reversering, god doseringsevne og mulighed for finstyring, inching og bremsekraftassistance er det med ecospeedPRO muligt at køre gennem hele hastighedsområdet på 0 til 40 km/t uden at skifte gear. Dette medfører en meget høj kørekomfort for brugeren, da der ikke opstår trækkraftsafbrydelser. Særligt i typiske arbejdssituationer, for eksempel læssearbejde i Y-cyklus, er der et stort behov for konstante skubbe- og trækkræfter ved kørehastigheder fra 10 til 20 km/t.

To motorvarianter
WL95 tilbydes med to forskellige motorer: En 3,6 l-motor fra Deutz med 100 KW / 136 HK og DOC/SCR-system til emissionsrensning, der overholder den aktuelle emissionsstandard kategori IV.

Som ekstraudstyr fås desuden et dieselpartikelfilter, der allerede i dag er certificeret til trin V, der gælder fra 2020. Eller en 4,1 l-motor med 115 KW / 156 HK, der ligeledes produceres af Deutz. Denne er udstyret med et DOC/DPF/SCR-system til efterbehandling af udstødningsgas og opfylder ligeledes allerede i dag det i fremtiden gældende udstødningstrin V. Således vidner også motortyperne om det nyskabende koncept i den nye modelserie.

Kompakt og ergonomisk
Læssearmens skovldrejepunkt på 3,80 m betyder, at læsning af lastbiler med høj sidekant ikke er noget problem. Desuden har operatøren altid perfekt og direkte udsyn til redskabet. Hjullæsserens arbejdsvægt er på 10 tons, og med en tippelast på over 5,7 tons er den yderst effektiv til materialehåndtering.

Wacker Neuson WL95 læsser

  • Læssearmens skovldrejepunkt på 3,80 meter
  • Tippelast på over 5,7 tons
  • Anhængerlast på op til 18 tons
  • 3,6 l-motor fra Deutz med 100 KW / 136 HK og DOC/SCR-system til emissionsrensning, der overholder den aktuelle emissionsstandard kategori IV.
  • Som ekstraudstyr fås desuden et dieselpartikelfilter, der allerede i dag er certificeret til trin V, der gælder fra 2020.
  • Alternativt en 4,1 l-motor med 115 KW / 156 HK

Trods størrelsen har Wacker Neuson haft fokus på kompakte mål. Inklusive skovl er WL95 6,50 m lang og 2,39 m bred. Den har knækstyring og pendulaksel bagest, som sikrer optimal manøvredygtighed og trækkraft. Venderadius er derfor kun 4,90 m med en indvendig radius på 2,45 m. WL95 kan klare transportarbejde med en anhængerlast på op til 18 tons. For at kunne transportere anhængerlasten sikkert, tilbydes der både en to-strengs trykluftsbremse og en hydraulisk anhængerbremse.

Den rummelige kabine med godt udsyn til alle sider er udviklet efter den nyeste viden om ergonomi og overskuelighed.

Alle betjeningselementer i WL95’s cockpit er synlige for operatøren og er nemt tilgængelige. Ved hjælp af det store digitale 7“-display har operatøren altid overblik over maskinen og de vigtigste funktioner.

Ved behov kan hydraulikoliens gennemstrømningsmængde indstilles manuelt med betjeningselementet „Jog Dial“. Dette er fordelagtigt, hvis maskinen driver et hydraulisk redskab, der ikke behøver hele maskinens hydraulikydelse.

Dermed kan operatøren arbejde meget præcist og ressourcebesparende med maskinen og redskabet. Kontrolpanelet er forbundet med det luftaffjedrede sæde for at sikre komfortabel kørsel. Klima-automatikken, der er standard, sørger for god lufttilførsel i kabinen og arbejde uden træthedssymptomer.

I Udviklingsarbejdet er der også tænkt på vedligeholdelsesvenligheden. Motorhjelmen kan nemt åbnes opadtil, og halvdelen af kabinen kan vippes. Stænkskærmene kan afmonteres og muliggør sammen med let tilgængelige inspektionsklapper en nem vedligeholdelse, da alle vigtige komponenter er tilgængelige.

OPDATERING::

Redaktionen er siden offentliggørelsen blevet gjort opmærksom på, at man ved en fejl har udsendt pressemateriale på denne model fra Wacker Neusons side. Den omtalte model produceres hos tyske Weidemann i flere forklædninger, herunder den ovenfor omtalte. Der er dog tale om fuldstændig den samme maskine. Den fås dog ikke i Danmark under navnet Wacker Neuson, men under det originale Weidemann-brand, der importeres og sælges af JMM/Stemas. Vi vender senere tilbage med yderligere information om den model, der fås i Danmark.

Opdateret mandag den 26. november. 


Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.319