23948sdkhjf

Elever i Silkeborg får byggeri på skemaet

Særlige kulturkubler skyder op i byerne omkring Silkeborg

Det er ikke kun forårsgrønne spirer, der skyder op af jorden i Silkeborg Kommune for tiden. Flere steder brydes jordlaget også af interimistiske kulturkupler.

I de mindre byer Gjern, Kjellerup og Them har folkeskoleelever skiftet danskbog og lommeregner ud med hammer og sav for at være med til at bygge kulturkuplerne. Senere rammer kuppel-byggeriet også Silkeborg midtby.

- Eleverne har fundet deres indre håndværker frem. Det giver anderledes skoledage, en helt ny energi og mod på at bygge. Noget, som vi håber, eleverne tager med sig fremover, siger Frederik Schøler, der er kulturformidler på Kjellerup Bibliotek og initiativtager til kuplerne, i en pressemeddelelse.

Formålet med de 10-kantede interimistiske rum er at skabe et netværk og indbyde til aktiviteter for hele lokalsamfundet.

- Kuplerne skal bruges af byernes borgere, biblioteker og skoler. Det kan for eksempel være i form af historiefortællinger, workshops, produktion af lokal-tv og plantevækst. Det er kun fantasien, der sætter grænser, fortæller Frederik Schøler.

Fra genbrugspladser
Der er ingen tvivl om, at selvbygget er velbygget, og at genbrug er guld i de kreative kupler. Med bidrag fra lokale genbrugspladser har kuplerne fået vinduer, døre, bænke og meget andet.

- Genanvendelse er altafgørende. De udtjente materialer giver kuplerne deres helt egen charme og viser samtidig eleverne, at genbrug er vigtigt. Det gør ikke spor, at et vindue er en smule utæt, ridset og sat omvendt i. Vi arbejder med et mantra om overraskende succeser og fantastiske fiaskoer, siger Frederik Schøler om projektet, som har fået økonomisk støtte fra Boligfonden Kuben.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126