23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Der er plads til energiforbedringer

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Skal Danmark lægge sig i førersædet, når det angår energiforbruget, er den største kilde til forbedringer den hjemlige bygningsmasse. Og noget tyder på at ikke mindst statens bygninger er godt på vej.

De sidste 10 år er energiforbruget i statens bygninger faldet med omkring 9,5 procent, og dermed er man efterhånden ikke langt fra målet om, at ministeriernes samlede energiforbrug skal falde med mindst 14 procent inden 2020.

Skal Danmark dog for alvor nedbringe energiforbruget skal de kommunale og regionale bygninger for alvor i spil. Både i 2005 og 2007 blev der indgået aftaler med regioner og kommuner om energieffektiviseringer, men aftalerne er ikke blevet fornyet.

Hovedparten af den offentlige bygningsmasse er ejet af kommuner og regioner, og det bør derfor være et stort indsatsområde for hele det offentlige område at få igangsat endnu flere energieffektiviseringer af skoler, daginstitutioner, plejehjem og sygehuse. Specielt med tanke på, at mange af bygningerne er af ældre dato.

Det bør derfor også være et kardinalpunkt i det energiforlig, som Folketingets partier er ved at forhandle. Kommuner og regioner bør selvfølgelig af frivillighedens vej selv opstille ambitiøse mål for energiforbedringerne. Dels af hensyn til miljøet, men det vil i sidste ende også gavne deres økonomi fordi bygningerne bliver bedre billigere i drift.

Det er vigtigt at staten er ved at være i mål, men der er fortsat plads til energiforbedringer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094