23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Flere i byggeriet - men langt fra nok

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

I en tid hvor bygge- og anlægsbranchen gruer for, hvor fremtidens arbejdskraft skal komme fra, viser de nye praktikpladstal fra Undervisningsministeriet, at der trods alt er noget at have optimismen i.

For det lykkedes i 2017 virksomhederne at oprette 14 procent flere praktikpladser inden for bygge- og anlægsfagene, og dermed er der dæmmet en anelse op for den mangel, som alle forventer kommer i fremtiden.

Ikke mindst for installationsbranchen er der glæde at finde i tallene. Den oplevede i 2017 h et rekordår i antallet af nye praktikpladser. Derimod er søgningen mod struk- tøruddannelserne faldende, og virksomhederne har forgæves søgt efter lærlinge. Så træerne vokser trods alt ikke ind i himlen.

Overordnet set bekræfter praktikpladstallene desværre den udvikling, som har været tydeligt i månedsvis. At langt færre søger mod erhvervsuddannelserne. For med udgangen af december sidste år var kun 70.222 elever i gang med et hovedforløb på en erhvervsuddannelse, hvilket var et fald på 4 procent i forhold til året før. Så det går den forkerte vej.

Bygge- og anlægsbranchen kan dog klappe sig selv på skuldrene over, at den tegner sig for 20 procent af samtlige praktikpladser i virksomhederne inden for erhvervsuddannelserne. Men der er stadig plads til forbedring. 1.174 er eksempelvis fortsat i skolepraktik, og de skal i stedet ud i virksomhederne og have den praktiske erfaring. Derfor skal der hver dag kæmpes for at oprette flere praktikpladser - men også at tiltrække langt flere unge til bygge- og anlægsfagene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093