23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Jobcentre bør være en aktiv medspiller

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Jobcentrene bliver ofte - med rette - udsat for en del kritik fra ikke mindst erhvervslivet i forhold til at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne. Bureaukrati og manglende forståelse for erhvervslivets behov er nogle af årsagerne til, at virksomhederne ikke føler, at de får den rette hjælp, når de mangler ansatte.

Men et eksempel fra nordjyske BM Byggeindustri viser, at der kan komme noget frugtbart ud af samarbejdet mellem jobcentre og virksomhederne. Her lykkedes det frem til februar sidste år i samarbejde med den lokale erhvervsskole og tre kommunale jobcentre at omskole og ansætte omkring 50 medarbejdere til en ny produktionslinje.

Godt nok måtte BM Byggeindustri få måneder inde i 2017 nedlægge produktionslinjen og dermed fyre størstedelen af de 50 omskolede ansatte. Men det nordjyske eksempel viser, at går virksomhederne ind og tager et selvstændigt ansvar for at få løst udfordringen med mangel på arbejdskraft, kan der opnås et frugtbart samarbejde med jobcentrene.

Særligt i en tid hvor bygge- og anlægsbranchen ser ud til at mangle faglærte i årene fremover, er omskoling af folk fra andre brancher en frugtbar vej til flere ansatte - ikke mindst hos byggematerialeproducenterne.

Det kræver, at jobcentrene er en aktiv medspiller, da de i overvejende grad skal brødføde materialeproducenterne med medarbejdere fra andre brancher. Men tager virksomhederne og jobcentrene et fælles ansvar forløbene, bør der komme frugtbare resultater ud af det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078