23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Vigtigt at få de små virksomheder med

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Den digitale og teknologiske omstilling ruller ind over landet, og kommer den yngre del af befolkningen og erhvervslivet ikke med på vognen, vil Danmark for alvor miste konkurrenceevne i årene fremover.

Derfor bør det også vække glæde, at regeringen nu spiller ud med godt en mia. kroner frem mod 2025 til udrulning af en helt ny digital strategi, som skal skabe grundlag for, at virksomhederne bedre kan udnytte det teknologiske fremskridt og skabe velstand herhjemme.

Teknologiforståelse skal starte i folkeskolen, og det fokus har regeringen allerede lagt med initiativerne. For det er trods alt den yngre del af befolkningen, som skal bære os videre, når det gælder digitalisering.

Men det er lige så vigtigt, at der gøres noget for at få de helt små virksomheder med på vognen. Ikke mindst i form af mere målrettet rådgivning til valg af it-værktøjer. Et fokus de mindre virksomheder ofte ikke har ressourcer eller økonomi til at klare i hverdagen.

Men man kan da også sige, at regeringen ikke rigtig havde andet valg end at sætte fokus på de små og mellemstore virksomheder, der udgør langt den største del af dansk erhvervsliv.

Skal der skabes vækst herhjemme, skal de mindre virksomheder nemlig med på it-vognen. For det er ikke mindst gennem dem, at væksten forhåbentlig kan komme i årene fremover i form af flere arbejdspladser. Og har de ikke den rette teknologiske forståelse taber de markedsandele, men får også svært ved at tiltrække den rette arbejdskraft.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078