23948sdkhjf

Industrien skriger på nye bygninger

Det er især energieffektive bygninger, der lige nu er i høj kurs, viser nye tal

Vi skal mere end ti år tilbagebage i tiden før Danmark havde så få ledige lager- og produktionsbygninger i overskud.

Det viser nye tal fra portalen for erhvervslokaler Ejendomstorvet.dk.

Virksomhedernes øgede efterspørgsel på bygninger til blandt andet produktion, betyder samtidig at der mange steder i landet skal bygges nyt.

Før finanskrisen satte ind, stod blot omkring 1,5 procent af industrilokalerne tomme, men det blev tredoblet i løbet af de første tre kriseår.

Længere ned
Efter nogle år med mange tomme erhvervsbygninger er det igen gået frem - især de to seneste år, viser tallene.

- Faldet i tomgangen de senere år skyldes blandt andet stigende nethandel med øget behov for logistikejendomme og lagerplads og så den stigende beskæftigelse ude i virksomhederne.

- Med de økonomiske udsigter kan vi komme længere ned, men ikke meget. Inden for 12-24 måneder forventer vi derfor at se en del nybyggeri i segmentet, drevet af virksomheder der bygger til eget brug, siger Stig Plon Kjeldsen analysechef i Nybolig Erhverv i en pressemeddelelse.

Højt til loftet
Det er især energieffektive ejendomme, som virksomhederne lige nu efterspørger, forklarer Stig Plon Kjeldsen.

- På grund af krisen har virksomhederne stort set ikke bygget noget nyt i 10 år. Blandt de ejendomme, som er ledige nu, optræder mange utidssvarende bygninger fra 1950’erne og 1960’erne. Virksomhederne vil have ejendomme med lavt energiforbrug, gode adgangsforhold og effektiv indretning, blandt andet med højt til loftet og uden bærende søjler, siger han.

Ifølge analysechefen er der især efterspørgsel efter ejendomme tæt på motorvejene, for eksempel langs Den Fynske Motorvej og E45 gennem Øst- og Sydjylland.

Erhvervsejendomme

Aktuelt er der udbudt 1.678 lager- og industrilokaler i hele landet via Ejendomstorvet.dk – 1.480 er lejemål, mens 198 er ejendomme til salg
I hele landet findes 103,5 mio. kvadratmeter industrilokaler. Heraf ligger næsten en femtedel – 19,5 mio. – i Sydjylland, mens Østjylland har godt 16 mio. kvadratmeter og Nordjylland og Vestjylland begge omkring 13 mio. kvadratmeter. Derefter følger Vest- og Sydsjælland med knap 10 mio. kvadratmeter og Fyn med 9,3 mio.
Kilde: Ejendomstorvet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094