23948sdkhjf

Regeringen: Danmark skal gribe digitale muligheder

Med Strategi for Danmarks digitale vækst vil regeringen bringe Danmark frem som digital frontløber. Indholdet og den afsatte mia. kroner roses over bred kam fra byggeriets organisationer

Regeringen vil med en ny strategi bringe Danmark på forkant med den digitale udvikling og derigennem skabe grundlag for vækst og øge velstanden for alle danskere.

Der er tale om "Strategi for Danmarks digitale vækst" med 38 initiativer.

Blandt syv større initiativer i strategien er SMV:Digital, teknologiforståelse i folkeskolen samt løft af IT-sikkerheden i små og mellemstore virksomheder. I alt er der afsat en mia. kroner til strategiens forskellige initiativer frem mod 2025.

- Regeringen ønsker, at Danmark skal være en digital frontløber, hvor alle danskere får del i digitaliseringens gevinster. De nye teknologier kan gøre os rigere som samfund og har potentiale til at forbedre vores miljø, sundhed og liv på mange måder. Den mulighed skal vi gribe, og bringe Danmark klogt og forlæns ind i en digital fremtid, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i en pressemeddelelse.

- Vi skal ikke blot være brugere af teknologi. Vi skal også være dem, der former den. Det kræver, at vi ruster den enkelte elev til et stadigt mere teknologisk samfund, supplerer undervisningsminister Merete Riisager (LA) og fremhæver blandt andet, at regeringen opretter et center for anvendelse af IT i undervisningen på erhvervsuddannelserne.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) understreger desuden, at big data og kunstig intelligens kan bruges på mange måder i nye produkter, i sundhedssystemet eller i virksomheders produktion, og at det kan frigive hænder til andre opgaver.

- Derfor skal vi gøre danskerne i stand til at gribe de teknologiske muligheder, siger han.

Regeringen tager med strategien også initiativ til et årligt digitalt topmøde, hvor erhvervsliv og organisationer sætter fokus på den digitale omstilling.

Roser fra organisationerne
Hos Dansk Byggeri hilser man regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst varmt velkommen.

Det er især godt, at der er fokus på at gøre SMV’erne mere digitale, lette de digitale administrative byrder og udarbejde en strategi for det digitale byggeri, lyder det.

Også SMVDanmark (tidligere Håndværksrådet, red.) roser strategien og beskriver, at den "lægger snittet det helt rigtige sted".

- Udspillet er den til dato mest ambitiøse plan for at digitalisere vores SMV’er og høste de store produktivitetsgevinster, der bliver en følge af digitalt stærke SMV’er. Både mulighederne og truslerne ved digitalisering vokser hurtigt i disse år, så det er sund fornuft at sikre, at Danmarks SMV’er får det størst mulige udbytte, siger adm. direktør Ane Buch.

DI melder sig også ind i rækken af organisationer, som roser strategiinitiativet og ikke mindst den afsatte mia.

- Vores virksomheder leder med lys og lygte efter medarbejdere med digitale kompetencer, og hvis de ikke kan finde dem, vil det koste både virksomhederne og Danmark dyrt. Derfor skal vi alle blive dygtigere digitalt - fra første skoledag til sidste dag på arbejdsmarkedet. Dem, der vinder de digitale talenter, har en god chance for at vinde den digitale fremtid, siger adm. direktør i DI, Karsten Dybvad.
jsk

Bag om strategien

Strategi for Danmarks digitale vækst er blandt andet baseret på anbefalinger fra regeringens nedsatte Digitalt Vækstpanel fra maj 2017 samt input fra regeringens Disruptionråd.
Den indeholder 38 initiativer - herunder de syv større initiativer:
- Digital Hub Denmark – partnerskab for digital vækst
- SMV:Digital
- Teknologipagt
- Teknologiforståelse i folkeskolen
- Data som vækstdriver
- Agil regulering, der muliggør nye forretningsmodeller
- Løft af IT-sikkerheden i små og mellemstore virksomheder
Der afsættes i alt en mia. kroner til initiativerne frem mod 2025. Den afsatte pulje er “fødselshjælp”, og der vil derfor også være privat medfinansiering til flere af initiativerne.
Kilde: Erhvervsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095