23948sdkhjf

Fjordforbindelsen - milliardbyggeri over Roskilde Fjord

Vejdirektoratet anlægger en ny fjordforbindelse mellem Frederikssund og Hornsherred bestående af en højbro på ca. 1,4 km, Kronprinsesse Marys Bro, og ca. 8,6 km firesporet motortrafikvej. Samtidig bliver der etableret en ny lokal vej – Ny Landerslevvej – mellem motortrafikvejen og Lyngerupvej/rute 53.

Den nye fjordforbindelse bliver en betalingsbro, og der er netop udvalgt fem firmaer og
konsortier, der får mulighed for at byde på Danmarks første free flow-betalingsanlæg.

Det er det internationale konsortium RBAI JV, der er hovedentreprenør på Fjordforbindelsen, som er en totalentreprise for Vejdirektoratet. Joint Venture består af de tre firmaer Rizzani de Eccher (Italien), Besix (Belgien) og Acciona Infraestructuras (Spanien). Hele projektet er estimeret til at koste ca. 2 mia. kr., og det forventes, at broen kan åbne for trafik i løbet af 2019.

RBAI JV bygger bro

Byggeriet af Fjordforbindelsen i Frederikssund er i fuld gang. Hovedentreprenøren på projektet er RBAI JV – et Joint Venture bestående af tre firmaer, nemlig Rizzani de Eccher (Italien), Besix (Belgien) og Acciona Infraestructuras (Spanien).

Læs mere her

Styrkeprøve: A. Henriksen Shipping har sjællandsrekord i tunge løft

Hos A. Henriksen Shipping løfter man tungt. Meget tungt. Virksomheden, der har terminaler i hhv. Hundested og Frederiksværk, har to havnemobilkraner på havnen i Frederiksværk, der begge har en imponerende løftekapacitet. Den ’lille’ kran kan løfte op til 104 tons, mens den store kan løfte op til 144 tons. Den er dermed den største havnemobilkran på Sjælland.

Læs mere her

Et undervandsskelet af stål

- Det er som skelettet i et menneske – du kan ikke se det, men du kan ikke undvære det. Sådan beskriver Jørn Moritz Atzen, akademiingeniør og salgschef hos Lemvigh-Müller den rolle, stålet fra Lemvigh-Müller spiller i tilblivelsen af Fjordforbindelsen.

Læs mere her

LOXAM servicerer milliardbyggeri

Hos LOXAM Frederiksund er der travlhed på pladsen. Som foretrukken leverandør til RBAI JV, bro-konsortiet bag Fjordforbindelsen, er aktivitetsniveauet højt. Udover løbende leverancer af driftsklart materiel, indgår indretning og drift af den omfangsrige byggeplads på omkring 60 moduler og skurvogne også i projektet.

Læs mere her

420.000m³ råjordshåndtering – og lidt til …

M.J. ERIKSSON, der er blandt Danmarks største jord- og anlægsentreprenør, er i fuld gang med etableringen af den længe ventede ”Fjordforbindelsen”. Virksomheden udfører i grove træk alt anlægsarbejde på land i underentreprise for det internationale joint venture, RBAI, der vandt Vejdirektoratets licitation på det store vej- og broprojekt.

Læs mere her

Pelcon – viden om beton på højeste niveau

Peter Laugesen, administrerende direktør og ejer af Pelcon ved en del om beton. Faktisk ved han så meget, at han ofte bookes til store projekter i både ind- og udland for at bidrage med sin specialistviden. Pelcon er det største private betonlaboratorium i Danmark og dokumenterer og kontrollerer beton og tilslag, fremstiller og sælger udstyr til øvrige laboratorier og rådgiver en lang række faggrupper om netop beton.

Læs mere her

Med Fjordforbindelsen på slæb

Hos Svendborg Bugser har man mange års erfaring inden for bugsering af mere eller mindre alt mellem himmel og jord – på havet, naturligvis. Fra at være en virksomhed af beskeden størrelse, da den blev grundlagt, tæller Svendborg Bugser i dag 55 søfolk, 8 lærlinge og 10 ansatte på land. Det er Niels Ove Henriksen, der i overført betydning står bag roret i virksomheden; det var hans far, der grundlagde Svendborg Bugser i 1977, og Niels Ove Henriksen blev en del af driften i 1986.

Læs mere her

”Fjordforbindelsen er med til at løse en samfundsmæssig udfordring”

HOS SWECO er man eksperter i at planlægge og designe fremtidens samfund og byer. Både i kraft af rådgivning, teknik, miljøteknologi og design. Og med 14.500 ansatte verden over har Sweco bidraget til rigtig mange projekter. Et af de
nuværende og mere omfattende projekter er Fjordforbindelsen i Frederikssund, hvor virksomheden fungerer som rådgivere for konsortiet RBAI JV. Udover funktionen som rådgiver på miljø og geoteknik er Sweco også designer på alle landarbejder og af højbroens tekniske installationer.

Læs mere her

Læs hele tillægget omkring Fjordforbindelsen her

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11