23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Lang planlægning burde være målet

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

De nordiske bygge- og anlægsmarkeder ser ud til at have nydt godt af det generelle boom i verdensøkonomien. I hvert fald viser en ny analyse fra den svenske pendant til Dansk Byggeri - Sveriges Byggindustrier - at der er kommet godt gang i den nordiske bygge- og anlægsbranche.

I Danmark er det ikke overraskende boliginvesteringerne, som trækker det store læs, mens anlægsområdet i forhold til Sverige og Norge stadig halter gevaldig efter. Den svenske analyse peger blandt andet på en betydelig bedre evne til at tænke langsigtet i vores nabolande, når det gælder infrastruktur. I stedet for i Danmark hvor anlægsinvesteringer bliver brugt som et værktøj til at skrue op og ned for økonomien eksempelvis ved finanslovsforhandlingerne.

Anlægsbranchen herhjemme har de seneste år haft en del store projekter, som har givet større ordrebøger. Men eftersom flere store anlægsprojekter er afsluttet, må anlægsvirksomhederne i øjeblikket tage til takke med de småprojekter, som drypper ned over branchen. Eksempelvis som i går, hvor regeringen og Dansk Folkeparti indgik en 100 mio. kroner stor aftale omkring fremkommelighed og trafiksikkerhed.

Det vil da helt sikkert give lidt på bundlinjen hos anlægsvirksomhederne, men det batter jo intet i forhold til de største infrastrukturprojekter. I stedet burde Folketinget i stedet tænke mere langsigtet og lægge flerårige planer for infrastrukturen. Det vil gøre virksomhedernes planlægning betydelig nemmere og hindre stop and go-effekten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11