23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Blå blok er i splid med sig selv

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Indtrykket af et lykkeligt ægteskab er ikke just det man får af regeringen og dens støtteparti Dansk Folkeparti, når man tænker på den seneste måneds begivenheder på Christiansborg. Dramaet om finansloven, Dansk Folkepartis ønsker om udlændingestramninger for at lægge stemmer til en skatteaftale og Liberal Alliances krav om store skattelettelser fik ikke ligefrem jule- og nytårsfreden til at sænke sig.

I går kunne Liberal Alliance så godt skyde en hvid pind efter skattelettelserne, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et
hasteindkaldt pressemøde opgav at samle flertal for en stor skatteaftale.

Hele forløbet vidner om en regering og et støtteparti, som internt famler fuldstændig i blinde og er i åben splid med sig selv. Ikke mindst må man efterhånden spørge, hvad Liberal Alliance egentlig får ud af at sidde i regering. Partileder Anders Samuelsen forsøger gang på gang at puste sig op, men falder igen og igen ned fra træet. Så sent som i går da han afviste, at den opgivne skatteaftale er et nederlag for Liberal Alliance og henviste til, at partiet allerede har fået skatte - og afgiftslettelser som nedsat registreringsafgift på biler og turen over Storebælt forhandlet hjem. Det kommer bare ikke hans højtlønnede vælgere til gode.

Det havde været ønskeligt med en stor bred skatteaftale, der kunne give større incitamenter til at få folk i arbejde. I stedet blev det et spørgsmål om udlændingestramninger contra skattelettelser. Regeringen og Dansk Folkeparti burde nu se hinanden dybt i øjnene og finde ud af, om de egentlig vil hinanden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093