23948sdkhjf

HSHansen føjer 150 millioner til ordrebogen

Vinder storentreprise på Foster + Partners-projekt i Kastrup Havn.

Om knap to år flytter medicinalkoncernen Ferring fra sit nuværende domicil i Ørestad og knap seks kilometer mod øst til et nyt markant kontorbyggeri i udviklingsområdet Scanport i Kastrup Havn.

Her opfører Ferring 24.000 kvadratmeter kontorer og laboratorier med britiske Foster + Partners som arkitekt og italienske Jacobs som rådgivende ingeniør.

Byggeriet udføres i storentrepriser, og hos HSHansen kunne de ansatte gå på juleferie med nyheden om, at de skal udføre tag- og facadeentreprisen – en ordre til 150 mio. kroner.

- Vi har arbejdet på at komme i mål med kontrakten siden februar, og vi har været i konkurrence med store aktører fra både ind- og udland, siger salgs- og marketingchef Jesper Madsen i en pressemeddelelse.

Det nye Ferring-domicil bliver en triangulær bygning med udkragede hjørner og tag, der skal give masser af luft og lys. Det markante ovenlys, der indgår som en del af tagentreprisen, bliver ifølge Jesper Madsen en særdeles kompleks konstruktion at udføre.

- Denne ordre er et kæmpe skulderklap til alle medarbejdere i HSHansen, da man kun får en kontrakt som denne ved at man gang på gang har bevist, at man kan udføre store og komplicerede facade- og lukningsentrepriser med succes, siger han.

Ferrings nye domicilbyggeri har været undervejs siden begyndelsen af 2014, hvor Foster + Partners blev valgt som arkitekt. Første spadestik blev taget i efteråret 2016, og på nuværende tidspunkt er bundpladen til byggeriet ved at blive støbt.

Projektdirektør Finn Jeppesen fra Ferring oplyser, at man foruden HSHansen har indgået aftale med italienske MPNM, der udfører betonentreprisen, mens stålentreprisen er tæt på at være færdigforhandlet. Han forventer at have samtlige entrepriser til byggeriet på plads primo april måned, og går alt efter planen, kan Ferring flytte ind i slutningen af november 2019.

Bygherren på projektet er selskabet Soundport A/S, som er stiftet af Ferring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109