23948sdkhjf

Trængsel og teknologi kommer i fokus på årets Vejforum

Når vejsektoren mødes i Nyborg 6. og 7. december, bliver det under temaet veje, mennesker og teknologi

Droner, selvkørende biler og virtuelle modeller er på dagsordenen til den 17. udgave af konferencen Vejforum, som samler aktører fra vejsektoren 6. og 7. december.

Og det kommer blandt andet til at ske med inspiration fra udlandet, som formanden for Vejforum, Kim Schwartzlose, skriver på hjemmesiden:

"Vejforum 2017 er spækket med gode, spændende og relevante internationale oplægsholdere. Målet er selvfølgelig at sikre nyhedsværdien og at den bedste inspiration til aktører og beslutningstagere, der arbejder med veje, trafik og infrastruktur. Det internationale udsyn er nok særligt vigtigt i disse år, hvor den teknologiske udvikling går rigtigt stærkt. Det handler blandt andet om de selvkørende biler, digitalisering og nye platforme, der kan understøtte mobilitet."

Fokus på trængsel
Som noget nyt introducerer Vejforum i år to sideløbende plenumsessioner på andendagen, der har til formål at afsætte mere tid til inspiration og udsyn på sektorens opgaver. Plenumsessionerne er blandt andet besat med internationale oplægsholdere.

Hollandske Paul von Koningsbruggen er direktør for mobilitet i firmaet Technolution, der blandt andet beskæftiger sig med smart trafikledelse og mobilitet og rådgiver myndigheder og aktører i flere europæiske lande, herunder Danmark.

Han skal tale om at nedbringe trængsel i Holland, som i følge Vejforums hjemmeside har EU’s højeste befolkningstæthed (bortset fra ø-staten Malta).

En anden session handler om Mobility as a service (MAAS).

MAAS går ud på, at transportbrugerne skal kunne købe en service, så de kommer fra A til B på en bekvem måde ud fra de behov, de har her og nu.

Trafik og politik
Det kan være med offentlig transport, delebiler, samkørsel, taxi, eller delecykel. Tre indlægsholdere kommer med eksempler på, hvordan det kan implementeres.

En af dem er Christina Hviid, direktør for Rejsekortet.

Politik er også tænkt ind i programmet.

"Den 1. januar tiltræder de nyvalgte byråd, og det er også en god anledning til at gentænke dialogen med de folkevalgte," skriver Kim Schwartzlose, der i øvrigt til daglig er divisionschef den rådgivende ingeniørvirksomhed Moe A/S, i et oplæg på Vejforums hjemmeside. 

De to folketingsmedlemmer og transportordførere, Kristian Pihl Lorentzen (V) og Rasmus Prehn (S), skal diskutere fremtidens samfund og lovgivning for førerløs trafik.

Og det gør de sammen med Claus Risager, adm. direktør i udviklingsvirksomheden Blue Ocean Robotics, der arbejder med robotteknologi.
Munk

Det sker på Vejforum

Onsdag 6. december
- Åbning: Veje, mennesker og teknologi
- Velkomst v/ Kim Schwartzlose, formand for Vejforum
- Prisuddeling: Vejbranchens pris for bedste studenterprojekt
- Åbningstale: Claus Risager, adm. direktør i Blue Ocean Robotics A/S
- Dialog med folketingsmedlemmerne Rasmus Prehn (S) og Kristian Pihl Lorentzen (V)
- Vejdirektørens tale: Muligheder og udfordringer for vejsektoren
- Faglige sessioner
- Desuden udstilling med omkring 70 udstillere

Torsdag 7. december
- Session om ”Traffic management collaborations” ledet af Lene Krull fra Vejdirektoratet
- Session om ”Mobility as a service (MAAS)” ledet af Svend Tøfting fra Region Nordjylland Udstilling
Kilde: www.vejforum.dk

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109