23948sdkhjf

Robotekspert: Selvkørende biler vil være en naturlig del af vores virkelighed 10 eller 12 år fra nu

Adm. direktør Claus Risager fra Blue Ocean Robotics er hovedtaler på årets Vejforum

Claus Risager, der lever af robotudvikling, er en af de første, der går på talerstolen ved årets Vejforum.

Han er ikke i tvivl om, at robotbiler og dronetransport snart bliver virkelighed.

- Teknologi forandrer verden. Det kan ske så hurtigt, at vi ikke opdager, hvad der er på vej, før det gamle er væk. Der er revolution og disruption på vej på transportområdet, siger han i en artikel på vejforum.dk.

Claus Risager er såkaldt Co-CEO for udviklingsvirksomheden Blue Ocean Robotics, der beskæftiger sig med robotteknologi.

Ved Vejforum 2017 i december er han keynote speaker og vil indlede konferencens første dag med et ’disrupted’ fremtidsscenarium behersket af robotbiler, dronetransport og kunstig intelligens.

- Det kan lyde som science fiction, men du kan allerede nu i Dubai se droner flyve mennesker omkring. Selvkørende biler vil være en naturlig del af vores virkelighed 10 eller 12 år fra nu.

Robotten er en ven
Han mener ikke, der er grund til at være bekymret.

- Jeg ser robotter som en gave til os mennesker. De tager det beskidte, kedelige eller farlige arbejde, og de skaber nye opgaver og arbejdspladser i stedet for dem, de overtager. Alt tyder på, at forestillingen om, at de overflødiggør os, er en myte, siger han i artiklen.

Det afgørende er, at samfund og industrier er klædt på til de store forandringer, der er på vej inden for transport og infrastruktur.

De selvkørende biler vil ændre spillereglerne på markedet, priserne på ydelser og ikke mindst borgernes transportvaner, påpeger han.

- Mange nye biler har allerede robotlignende funktioner. De kan selv speede op og bremse i nødsituationer, og de kan selv parkere. Lige nu har Tesla teknologi til at lade bilen selv klare en pæn del af kørslen. Det er software, der lærer hurtigt og deler erfaring, så snart vil robotbiler kunne det hele og køre mere sikkert end mennesker.

Mere lufttransport
Droner bruges allerede i vores del af verden til opgaver som overvågning og monitorering. Op gennem 2020’erne vil de blive brugt mere og mere til transport af mennesker og gods. Indtil videre er batterikapaciteten barrieren.

- På et tidspunkt flytter dele af vores transport op i luftrummet, hvor droner flyver forbi hinanden efter virtuelle programmer. Og hvad skal vi med Storebæltsbroen til den tid? Du vil kunne komme fra Odense til København på 12 minutter og til München på 45 minutter, siger Claus Risager.

Claus Risager går på Vejforum 2017 i dialog med de to politikere fra tv-programmet ’Langt fra Borgen’, Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre og Rasmus Prehn fra Socialdemokratiet.
Munk

Blue Ocean Robotics ApS

Mio. kroner 2016 2015
Bruttofortjeneste 17,2 11,4
Resultat før skat 3,7 1,2
Årets resultat 2,8 0,9
Egenkapital 4,4 1,6
Antal ansatte 29 22
Regnskabet er afsluttet den 31. december 2016

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281