23948sdkhjf

Bredt samarbejde om ny gågade

Samarbejde mellem forsyningsselskaber sikrer, at gågaden kun graves op en gang frem for tre

Gågaden i Sønderborg skal have ny flot belægning, og det betyder opgravninger og afspærringer fra september 2017 og et år frem.

Heldigvis er det sådan, at Sønderborg Kommune, forsyningsselskaberne og ledningsarbejderne altid mødes, inden man starter et så omfattende gravearbejde. På den måde kan man nemlig slå flere fluer med ét smæk.

Skal skabe forståelse
- Vi har gennem mange år haft et rigtig godt samarbejde. Så når Sønderborg Kommune alligevel skal grave gågaden op for at lægge ny belægning, sørger vi for samtidigt at få lagt nye drikkevandsledninger, mens Sønderborg Fjernvarme får lagt nye fjernvarmerør.

- På den måde skal vi kun grave gågaden op én gang i stedet for tre. Samarbejdet betyder også en kortere projektfase og dermed en økonomisk gevinst, der naturligvis også er til gavn for vores kunder, fortæller afdelingsleder i Sønderborg Forsyning, Finn Christensen i en pressemeddelelse.

Det tætte samarbejde er på trods af de mange fordele lidt af et særsyn:

- Vi ved fra vores kolleger, at det er sjældent, at forsyninger, ledningsejere og kommunen kan samarbejde og dermed sikre, at projektet generer mindst muligt.

Udover det tætte samarbejde har parterne bag projektet fra starten også inddraget både beboerne og butiksejerne i processen.

- Vi har fra starten af projektet lagt stor vægt på, at orientere alle, der bor eller driver virksomhed i området. På den måde sikrer vi en forståelse for nødvendigheden af gravearbejdet, og vi er også bedre stillet, hvis der skulle opstå en kritisk situation, hvor vi hurtigt har brug for at informere bredt, siger Frode Sørensen (S), formand for udvalget for teknik og miljø i Sønderborg Kommune.
brahe

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079