23948sdkhjf

Nyt stykke vestjysk motorvej aflaster belastet hovedvej

14 km af Holstebromotorvejen mellem Tvis og Sinding er åbnet, og det er med bedre køreforhold på strækningen

Det bliver fremover både hurtigere og sikrere for trafikanterne at komme frem i det midt- og vestjyske.

Motorveje er statistisk set både hurtigere og mere trafiksikre end landeveje, så at Vejdirektoratet nu har åbnet 14 kilometer ny motorvej mellem Tvis og Sinding i Vestjylland på den nye Holstebromotorvej skulle gerne højne trafiksikkerheden.

Netop på det stykke er den gamle hovedlandevej mest trafikalt belastet, så det er en gevinst at få trafikken flyttet fra landevej til motorvej.

Mere trafik
Åbningen af motorvejsstykket i mandags betyder imidlertid også, at der midlertidigt skabes mere trafik på et stykke af Herningvej fra den nye motorvejsafkørsel ved Tvis og til Holstebro. Her vil man kunne imødese øget trængsel, indtil Holstebromotorvejen står helt færdig til næste år.

Af samme grund sætter Vejdirektoratet trafiksikkerheden i fokus i forbindelse med åbningen af de næste 14 kilometer af Holstebromotorvejen.

Der bliver inden længe opstillet "Din fart" - skilte langs med vejen, så trafikanterne bliver ekstra opmærksomme på, om de overholder hastighedsbegrænsningen.

Derudover er Vejdirektoratet i gang med at analysere, om der kan laves andre mindre fysiske tiltag på vejen, som kan have gavnlig effekt. Der overvejes også kommunikation, som sætter fokus på trafiksikkerheden, indenfor de kommende måneder. Det vil Vejdirektoratet gå i dialog med Holstebro Kommune og politiet om.

- Det er vigtigt at sige, at Vejdirektoratet tager trafiksikkerheden ved vores anlægsstrækninger alvorligt og har fokus på at forhindre trafikulykker. Jeg beder også trafikanterne om at have tålmodighed og køre forsigtigt derude, siger Ivar Sande, afdelingsleder for Planafdelingen i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Trafikanter tager nye ruter
Konkret viser Vejdirektoratets beregninger, at når hele motorvejen er åbnet inden udgangen af 2018, forventes en stigning på 5.000 køretøjer i døgnet på motorvejen ved Tvis.

Den fulde trafikstigning er dog ikke kommet i forbindelse med delåbningen mellem Tvis og Sinding mandag den 27. november.

- Denne trafikstigning sker dels på baggrund af trafikanter, som vælger nye ruter, og at der bliver kørt nye ture. Det vil kunne mærkes af de lokale trafikanter, som i en periode på et lille års tid vil få mindre plads på Herningvej ved Tvis. Heldigvis er situationen midlertidig, men nogle gange skal det være lidt skidt, før det bliver helt godt, siger Ivar Sande.

- Alternativt skulle vi vente med at åbne smere motorvej, til Holstebromotorvejen stod helt færdig, men vi har den klare politik i Vejdirektoratet, at vi åbner vores veje, når de er klar, så de kan komme trafikanterne til gode hurtigst muligt, tilføjer Ivar Sande og understreger, at det er vigtigt at få aflastet hovedlandevejen.
brahe

Holstebromotorvejen

  • Holstebromotorvejen bliver omkring 40 km lang.
  • Linjeføringen går fra Holstebro N (rute 11) til Sinding nordvest for Herning og videre frem til Snejbjerg, hvor motorvejen kobles sammen med den eksisterende motortrafikvej (rute 15) syd om Herning.
  • Ved Gødstrup bliver der forbindelse til det nye regionssygehus. Projektet indeholder også en forlængelse af Nordre Ringvej nordvest for Holstebro.
  • Vejen forlænges til Vilmelmsborgvej.
  • På strækningen er der otte tilslutningsanlæg, dalbroer over de store åer, en faunabro, faunapassager og et større antal broer, der fører kommuneveje og jernbanen over eller under motorvejen.
  • Vejdirektoratet regner med, at hele motorvejsstrækningen åbner i 2018.
  • Når Holstebromotorvejen åbner i 2018 bliver rejsetiden til Holstebro og
  • Nordvestjylland forkortet, og det bliver mere sikkert at køre på strækningen.
  • Samtidig vil motorvejen sikre gode adgangsforhold til det nye regionssygehus i Gødstrup.
  • Det samlede anlægsbudget for motorvejen er 3,855 mia. kroner
    Kilde: Vejdirektoratet

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094