23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Boligmarkedet har brug for andele

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

En bred vifte af Folketingets partier har indgået en ny aftale om en række nye tiltag på andelsboligområdet, der skal skabe et bedre grundlag for en sund og robust andelsboligsektor.

Der har da også været alt for mange negative historier om forholdsvis nystiftede andelsforeninger, der er kommet i økonomisk uføre ikke mindst som følge af dårlig optagelse af lån - med en konkurs som umiddelbar følge.

Lånemarkedet kan man ikke altid gardere sig imod, men derfor er de nye tiltag og retningslinjer for andelsboliger et skridt i den rigtige retning.

Der findes godt 210.000 andelsboliger i Danmark, hvilket er godt otte procent af den danske boligmasse. Ikke mindst i København er boligformen udbredt, og selvom det altså er en mindre del af boligerne herhjemme, er det stadig en vigtig del.

Den sikrer at folk, der ikke vil eje, men omvendt heller ikke leje, sin bolig, kan komme ind på boligmarkedet. Desværre er andelspriserne i visse dele af ikke mindst København efterhånden skruet så meget op, at andelsboliger efterhånden er lukket land for førstegangskøbere i mellemindkomstgrupperne.

Men der stiftes stadig nye andelsboligforeninger, og de og eksisterende foreninger får med de nye retningslinjer en større mulighed for økonomisk stabilitet.

Bestyrelserne har selvfølgelig fortsat et ansvar for at drive foreningen økonomisk rentabelt. De skal være sig deres ansvar bevidst, lave fornuftige vedligeholdelsesplaner og sikre ejendommens fremtid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094