23948sdkhjf

Nyt løft til demens-indsatsen i Fredericia

Sundhedsstyrelsen bevilger godt 2,5 mio. kroner til nyt rådgivnings- og aktivitetscenter for demente og pårørende

Der er millioner på vej til et nyt rådgivnings- og aktivitetscenter ved Lillebælt.

Fredericia Kommune har sammen med Kolding Kommune modtaget 2.529.000 kr. fra Sundhedsstyrelsen til et rådgivnings- og aktivitetscenter for demente.

Regeringen og satspuljepartierne har sat 37,5 mio. kr. af til 12-15 rådgivnings- og aktivitetscentre for mennesker med demens og deres pårørende i Danmark. Et af dem kommer til at ligge i Fredericia.

- Jeg er glad for, at vi har fået de 2,5 mio. kroner til at lave centret. Det er et stærkt initiativ, og det har fra starten været vores hensigt at skabe et demensvenligt sundhedshus. Rådgivningscentret er et vigtigt skridt på vejen, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S), i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

Et løft for yngre demente
Formålet er entydigt at udvikle aktivitetstilbud med nem adgang for mennesker med demens, og deres pårørende, i et samarbejde og partnerskab med frivillige, civilsamfundet og sundhedsområdet.

- Det glæder mig, at vi har fået midler til at oprette centret i sundhedshuset. Det er et betydeligt løft især til yngre demente og deres pårørende, samtidigt med, at det understøtter vores vision for et demensvenligt Fredericia. Jeg ser frem til samarbejdet med civilsamfundet, der bidrager til at skabe meningsfulde aktiviteter og rammer for demente, siger formanden for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen.

Uddannelse og videndeling
Samarbejdet mellem Fredericia og Kolding Kommuner vil munde ud i et fysisk rådgivnings- og aktivitetscenter i begge kommuners sundhedshuse, samt et samarbejde på tværs af kommunegrænsen om målgruppen af demente og/eller pårørende.

Tilbuddene lige nu er få og små til for eksempel unge demente og børn af demente. Derudover vil der også blive arbejdet sammen omkring uddannelse og vidensdeling både for frivillige og for ansatte.

Der kommer en fælles leder for de to lokalcentre, og der kommer en styregruppe med repræsentanter fra begge kommuner.

Deler udgifterne
Det er planen, at samarbejdet mellem de to kommuner fortsætter også efter projektperiodens udløb, og at de deler udgifterne til de fælles aktiviteter.

Rådgivningscentret bliver lavet i samarbejde med blandt andre Sygehus Lillebælt/Psykiatrien, SDU, Kolding Designskole, Alzheimerforeningen og Røde Kors.

kargaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109