23948sdkhjf

Sønderborgs nye kulturcentrum er åbnet

Det 5.500 kvm store byggeri er tegnet af Aart Architects og Zeni Architects

Multikulturhuset

Størrelse: 5.500 kvm
Budget: 122 mio. kroner
Byggefase: 2015-2017
Bygherre: Sønderborg Kommune
Entreprenør: Hoffmann
Arkitekter: Aart architects og Zeni arkitekter
Ingeniører: Alectia og Niras

Interessen for Sønderborgs nye multikulturhus har været stor, og det kendetegnede også indvielsen.

Tusindvis af borgere strømmede til for at opleve det 5.500 kvm store multikulturhus, der samler flere kulturinstitutioner, herunder Sønderborgs Hovedbibliotek, Det Tyske Bibliotek og Sønderjyllands Kunstskole, på byens havnefront.

- Det bliver et kæmpe løft til kulturen og et stort skridt ind i fremtiden for vores kommune, fremhævede Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S), i sin tale ved indvielsen.

Samlende sted for byen
Som et kulturelt kraftcenter er Multikulturhuset designet og disponeret som et samlende sted for hele byen. Det sker blandt andet ved at rotere det om sin egen akse, så der skabes et dynamisk formsprog, der åbner huset 360 grader mod byen og havnen.

Det skaber nye forbindelser. Ikke alene mellem byen og havnen, men også mellem fortid og fremtid. For det mere end 100 år gamle Ewers Pakhus er bevaret og integreret som en karakterfuld del af Multikulturhuset.

- Med Multikulturhuset åbner vi for nye perspektiver på udviklingen af Sønderborg havn. Ved at transformere den tidligere industrihavn til en kulturbærende del af byen viser vi, hvordan byen og sundet kan bindes sammen på ny. Alt sammen med fokus på at skabe et moderne mødested og kreativt værested med plads til alle. Det er derfor fantastisk at opleve, hvordan byens borgere allerede har taget stedet til sig, udtaler Anders Tyrrestrup, partner i Aart Architects, som sammen med Zeni Architects har tegnet byggeriet, i en pressemedddelelse.

Selvstændigt udbud
Indretningen og iscenesættelsen af Multikulturhuset var fra starten planlagt som et selvstændigt udbud, der blev vundet af Aart architects med Aart designers, Zeni arkitekter og Alexandra Instituttet som underrådgivere og Signe Bjerregaard som konsulent.

- Resultatet er et byggeri, der formmæssigt og funktionelt peger mod fremtiden, men som har en dyb forankring i historien. Ewers Pakhus er et af de eneste tilbageværende vidnesbyrd om de aktiviteter, der var på havnen engang. Som lokalt forankret tegnestue, har vi blandt andet lagt stor vægt på at bevare denne fortælling, udtaler Torben Engsig Svan Sørensen, partner i Zeni arkitekter, i pressemeddelelsen.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109