23948sdkhjf

DI: Regeringens anbefalinger viser vej til cirkulær økonomi

Dansk Industri ser positivt på anbefalinger fra regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi.

Presset på ressourcerne stiger, når verdens befolkning vokser, millioner af fattige rykker ind i middelklassen, og byerne bliver større.

Regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi kom i sidste uge med 27 anbefalinger til, hvordan man kan få ressourcerne til at række længere. Det er fornuftige forslag, som vil gavne miljøet og stille erhvervslivet bedre i fremtidens konkurrence, mener Karsten Dybvad, administrerende direktør i Dansk Industri.

- Der er et stort potentiale inden for cirkulær økonomi, som vi bør udnytte. Vi skal producere på en måde, hvor vi udnytter ressourcerne så effektivt som muligt, og vi skal finde nye veje til at genbruge og genanvende ressourcer som metaller, plastik og byggematerialer. Danske virksomheder er blandt de mest ressourceeffektive i verden, og de 27 anbefalinger bringer os endnu længere, siger Karsten Dybvad i en pressemeddelelse.

Ifølge Dansk Industri er der især to forslag, som kan få stor betydning for omstillingen til en cirkulær økonomi.

Det ene forslag handler om, at kommunerne skal ensrette indsamlingen og håndteringen af affald. Det skal sikre, at affaldet bliver sorteret på en måde, så det kan bruges som råvarer i ny produktion.

Et andet forslag skal sikre, at der skabes bedre udbud af genanvendelige råvarer. Det vil give flere virksomheder adgang til ressourcerne i affaldet og øge muligheden for, at virksomhederne kan skabe nye, innovative forretningsmodeller.

- Cirkulær økonomi handler om nye måder at designe, producere og sælge produkter på, så de kan indgå i nye produkter, bruges igen, deles eller sælges som en service. Så med de rigtige rammer kan regeringen og resten af Folketinget skabe mange muligheder for innovative virksomheder og kreative iværksættere, siger Karsten Dybvad.

Der er dog også en række områder - særligt inden for byggeriet -  hvor DI finder det nødvendigt, at man arbejder videre med anbefalingerne i dialog med erhvervet.

Det gælder særligt et forslag om at etablere en bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet. Her er det ifølge DI nødvendigt at få afklaret, hvilke elementer en bæredygtighedsklasse skal indeholde og hvilken tidshorisont, der er realistisk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112