23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Nye studerende har set lyset

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Alt for mange unge har i de senere år søgt mod uddannelser, hvor der ikke var de bedste muligheder for job, når først de fem år på universitetet var overstået.

Men nu ser det ud til, at de unge har set lyset. For selv om antallet af ansøgere til de videregående uddannelser faktisk er faldet for første gang i mange år, viser tallene heldigvis, at langt flere i år søger mod uddannelser hvor jobmulighederne er rigtig gode, når først eksamensbeviset er i hus.

Således også til ingeniøruddannelserne, hvor søgningen til civilingeniør- og diplomingeniørstudierne er steget med henholdsvis fire og en procent. Og Københavns Erhvervsakademi har fået 91 procent flere første prioritetsansøgninger til den tre år gamle byggekoordinatoruddannelse.

Set fra et erhvervsmæssigt synspunkt kan man da også sige, at det er på tide, at kommende studerende ser realiteterne i øjnene. Et humaniora-studium har helt sikkert sin berettigelse, men problemet er jo, at efterspørgslen efter de færdiguddannede humanister langt fra står mål med udbuddet af jobs.

Her stiller det sig langt bedre med ingeniører og de naturvidenskabelige uddannelser. Ikke mindst rådgivervirksomhederne oplever, at mange ældre ansatte står foran pension inden for en kort årrække. Derfor er det nødvendigt, at langt flere søger mod de naturvidenskabelige uddannelser, for ellers bliver virksomhedernes konkurrrenceevne forringet. Derfor skal ansøgertallet i den grad konverteres til ingeniørstudiepladser, når universiteterne tager imod nye studerende til september.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094