23948sdkhjf

Ingeniøruddannelserne er blevet mere populære

De unge har i år søgt mod de videregående uddannelser, hvor der er gode muligheder for job bagefter. Det glæder minister

Flere unge vil være ingeniør og bygningskonstruktør.

De netop offentliggjorte tal for de unges uddannelsessøgning viser en beskeden fremgang til civilingeniør- og diplomingeniøruddannelserne, der går frem med henholdsvis fire og en procent.

Samtidig vider det samlede billede, at de unge generelt har søgt mod de uddannelser, hvor der er mange på arbejdskraft - for eksempel it-området. Og det glæder uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), der roser ansøgerne for at tænke på årene efter studietiden.

- Ingen uddannelser er finere end andre, men for både samfundet og de unges egen skyld er det en stor gevinst, hvis de kan få job efter studiet. Det har vi kraftigt opfordret ansøgerne til, og det ser ud til, at de unge har lyttet. Danske unge er ganske fornuftige. Det vil jeg gerne kvittere for, udtaler han i forbindelse med offentliggørelsen af tallene.

Flere vil læse naturvidenskab
Med 39 procent flere ansøgere end sidste år er IT-Universitetet i København årets absolutte højdespringer i antallet af 1. prioritetsansøgninger til de videregående uddannelser, viser opgørelsen. På universiteterne har flere desuden søgt mod de sundhedsvidenskabelige-, tekniske- og naturvidenskabelige uddannelser. Også på erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne har flere søgt mod de tekniske uddannelser.

Midler skal følge med
Adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), Henrik Garver, glæder sig både over den øgede interesse for ingeniøruddannelserne og for de naturvidenskabelige fag.

- På langt sig kan den øgede interesse for ingeniøruddannelserne løse den udfordring med arbejdskraft, vi står med, siger han.

Opgaven er nu - ifølge Henrik Garver - at få fastholdt kompetenceniveauet hos de færdige kandidater.

- Det er vigtigt, at de bliver dygtige nok. Som udgangspunkt kan universiteterne godt klare den opgave - også med et stigende optag, men der skal følge ressourcer og bevillinger med, siger han.

Samlet set har tre procent færre end sidste år sendt en ansøgning til en videregående uddannelse. De hovedområder, der har oplevet det største fald i forhold til sidste år, er de kunstneriske uddannelser (26 procent) og teologi (20 procent).

Læs også:
Topchef: Der er brug for flere ingeniører
Unge stormer til byggekoordinatoruddannelsen

Om årets søgning
  • I alt har 91.539 søgt ind på en videregående uddannelse i år
  • Studerende, der har søgt ind på en videregående uddannelse, får svar den 28. juli.
  • Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggør den 28. juli klokken 00.01 hovedtal fra Den Koordinerede Tilmelding med antal ansøgere, antal optagne samt adgangskvotienter på de forskellige uddannelser på www.ufm.dk
Årets søgning til byggeriet
Ændring 2016 2017 Antal Procent
Arkitekt 896 872 -24 -3
Bygningskonstruktør 1.299 1.391 92 7
Civilingeniør 3.217 3.336 119 4
Diplomingeniør 3.687 3.731 44 1
Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141