23948sdkhjf

Prisen er fejlvurderet: Universitet stopper byggeri

Det ville blive 200 mio. kroner dyrere end beregnet, hvis opførelsen af DTU Veterinærinstituts bygning 205A var fortsat

DTU har droppet byggeriet af bygning 205A, der egentlig var udset til at huse DTU Veterinærinstitut.

At det længe planlagte projekt skrinlægges, skyldes en alt for høj pris: Projektet ville blive 200 mio. kroner dyrere end oprindeligt beregnet, hvis det var kørt videre.

Bygningen skulle fra 2019 have erstattet de nuværende nedslidte og driftstunge laboratorie- og staldfaciliteter, som DTU Veterinærinstituttet i dag har på øen Lindholm i Stege Bugt og Frederiksberg til forskning og beredskab i forhold til farlige husdyrsygdomme, skriver ing.dk.

Kan miste beredskabsopgave
Beslutningen om at droppe byggeriet kan samtidig betyde, at DTU Veterinærinstituttet mister opgaven med det veterinære beredskab, når kontrakten udløber med udgangen af 2019.

Bygning 205A var forudsætningen for at fortsætte beredskabet.

- Vi vil være utrolig kede af at miste opgaven, fordi vi har fået etableret en international top-forskningsstruktur der. Og så passer veterinærinstituttet rigtig fint ind i vores science bio-strategi, siger prorektor Rasmus Larsen til Ing.dk.

Men byggeomkostningerne for de særlige højrisiko-faciliteter, der blandt andet skal sikre smittespredning, blev fejlvurderet allerede fra projektets start i 2011, tilføjer Rasmus Larsen.
kargaard

Læs mere om: DTU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125