23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Rådgiverne må kæmpe om ansatte

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Rådgivervirksomhederne viser endnu engang tænder i den danske bygge- og anlægsbranche og har i 2016 tangeret rekordåret 2007, hvad angår omsætning og indtjening.

Den nye brancheanalyse fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) beskriver således en branche med veldrevne virksomheder, og hvor det især er erhvervsbyggeriet og infrastrukturprojekter, som trækker læsset på toplinjen.

Selvom 2016 har været noget af et rekordår og vidner om travlhed, har rådgiverne heldigvis også været forudsigende nok til at foretage investeringer i digitale værktøjer og kompetencer. Sådanne investeringer koster selvfølgelig på bundlinjen, men det vil alt andet lige føre virksomhederne styrket ind i kampen om opgaverne i årene fremover. Både herhjemme og på de udenlandske markeder, hvor rådgiverne har formået at øge omsætningen med 9,8 procent i 2016.

Men rådgiverne mærker som alle andre i bygge- og anlægsbranchen også, at konkurrencen fra udlandet bliver større. Flere udenlandske rådgivere har kig på det danske marked, og det bevirker selvfølgelig, at der bliver en større kamp om arbejdskraften herhjemme. Det vil uden tvivl sætte rådgiverne under pres både i forhold til at tiltrække de rette medarbejdere, men også at lønningerne stiger, og det kan koste indtjening.

Her gælder det om, at rådgivervirksomheder selvfølgelig får de bedste rammevilkår til at tiltrække de rette medarbejdere både herhjemme og fra udlandet. Det må ikke blive en hæmsko for dem i udviklingen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11