23948sdkhjf

CG Jensen vinder områdesikring af Christiansborg

Der er permanent sikring af Christiansborg Slotsplads på vej, og Folketinget har netop offentliggjort, at CG Jensen er udpeget til at stå for arbejdet.

Virksomheden er valgt blandt fem prækvalificerede aktører, der som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet desuden har bestået af Zacho-Lind A/S, Barslund A/S, Scheller, Hougaard & Petersen A/S samt OKNygaard A/S.

Tildelingskriteriet har været billigste pris på opgaven, der omfatter udskiftning af de nuværende midlertidige granitblokke med granitkugler, der er 112 centimeter i diameter.

"Granitkuglerne kommer til at stå i et ubrudt cirkelslag fra Christiansborg Slotskirke og til indgangen til Rigsdagsgården fra Slotsholmsgade, og de bliver hugget af lys nordisk granit, som er af samme materiale, som anvendes på Christiansborgs facade", lyder det på Folketingets hjemmeside.

"To steder i cirkelslaget af granitkugler vil der blive anbragt sænkbare pullerter, så officielle biler kan køre ind på Slotspladsen. Men derudover vil der fremover ikke være adgang for køretøjer på Slotspladsen", fortsættes det, mens det samtidigt fremhæves, at Slotspladsen vil blive bevaret som "et demokratisk samlingspunkt".

De prækvalificerede
Blandt 10 anmodninger blev følgende fem prækvalificeret til at byde på områdesikringen:
  • Zacho-Lind A/S
  • Barslund A/S
  • Scheller, Hougaard & Petersen A/S
  • CG Jensen A/S (vinder)
  • OKNygaard A/S

Nye træer
Desuden fremgår det, at 10 nuværende træer vil blive erstattet af tolv store nyplantede træer langs Slotsholmskanalen, og at projektet er udformet af et rådgiverteam med GHB Landskabsarkitekter som totalrådgiver samt Sweco og ÅF Hansen & Henneberg som underrådgivere.

Torben Møbjerg, totalrådgiver hos netop GHB Landskabsarkitekter, har tidligere forklaret, at arbejdet med områdesikringen ventes at gå i gang her i medio juli, og at det skal være færdigt i efteråret 2018.

Det er er ikke lykkes at få en kommentar fra CG Jensen på den vundne opgave.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125