23948sdkhjf

1. juli var skæringsdato for svømmehaller

Nye krav til vandbehandling træder i kraft og det bringer nogle svømmehaller i problemer

Datoen 1. juli nærmer sig med hastige skridt - og det vil betyde en hel del for mange af landets svømmebade, når en række nye krav til vandbehandling træder i kraft.

Nogle er lukket på grund af ombygning, mens andre skal lukkes, fordi de ikke nåede at få ny teknik på plads. Og så er der også dem, der lever op til kravene, men er kommet så sent i gang, at papiret på godkendelsen mangler:

- Jeg har anbefalet mine kunder, kommunerne, at de skriver til svømmebadene og gør opmærksom på, at reglerne skal overholdes, selv om den endelige godkendelse mangler, siger konsulent Georg Boni fra rådgivervirksomheden BoniConsult til hjemmesiden svommebad.dk.

Han tilføjer, at han i øjeblikket arbejder på fire svømmebade, som ikke når at få godkendelserne på plads til 1. juli, men hvor de altså teknisk opfylder de skærpede krav.

Ifølge Naturstyrelsen er reglerne klare: Er kravene til bassiner på mindst 25 meter og en bassintemperatur op til 34 grader ikke opfyldt 1. juli, skal kommunen som tilsynsmyndighed lukke bassinet.

Naturstyrelsen har ifølge svommebad.dk tidligere oplyst, at der ikke kan gives dispensation. Og det begrundes med, at der har været en overgangsordning siden 2012, så svømmebadene har altså haft fem år til at få teknikken på plads.

Ændret anlæg
Typisk skal der ændres på vandbehandlingsanlægget - og det betyder også mange steder, at der skal nye, og større rør til. Flere steder kombineres det at skulle leve op til nye krav, med andre større renoveringer. Samt at der også flere steder viser sig andre skader, når først der bliver pillet ved installationerne.

Dyrere renovering
At det viser sig, at der er andre skader, som så må udbedres senere, er Ringkøbing Svømmehal et eksempel på.

I forbindelse med en fem års gennemgang efter en renovering til 32 mio. kroner viste det sig, ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at vandbehandlingsanlægget er underdimensioneret, fugerne har problemer og der er hulrum under flere fliser, som derfor ikke sidder ordentlig fast.

I første omgang er vandet tømt ud og Teknologisk Institut arbejder med en rapport, som ventes klar i slutningen af juni. Planen er at genåbne svømmehallen i slutningen af juni og så lukke til efteråret og få udbedret skaderne.

Også Rønne Svømmehal skal investere flere penge end først antaget - både fordi arbejdet er mere omfattende og fordi de indkomne tilbud på udbuddet er større end ventet.

Ifølge Bornholms Tidende betyder det, at renoveringen i stedet for tre mio. koster fem mio. kroner, som kommunen nu er søgt om.

Vandbehandlingsanlægget skal ændres, og rådgiveren har vurderet, at kemikalieanlægget også skal ændres, så det er noget af forklaringen på de øgede udgifter. Desuden skal terrændækket repareres, der skal nye klinker og katodisk beskyttelse.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094