23948sdkhjf

Grønt er fint for sanserne

Historien om studieboligerne i københavnske Teglholmsgade handler blandt andet om, hvordan man ved hjælp af kreativ, innovativ tænkning fik skabt et hyggeligt åndehul midt i storbyens stress til gavn for både studerende og naboer.

Da Teglholmsgade kollegium stod klart til sine indflyttere i februar 2016, imponerede det på flere måder såvel beboere som beskuere i al almindelighed.

Cyklerne fik græstæppe på

Rammen om et hjem for de 92 indflyttere var i høj grad udviklet til at signalere ungdom, men samtidig var et naturgrønt miljø gjort til tema bygninger og omgivelser igennem for at imødekomme de præferencer, der ligger om Grøn Kile i lokalplanen.

Det har ført til en flot facade på hovedbygningen og en brillant udtænkt cirkelbygning bag ved ejendommen, hvor det fra naboernes sider er usynligt, at der både findes cykelparkeringsfaciliteter og pulterrum til de studerende.

Metoden? Man opfandt underjordisk opbevaring til det hele.

- Ja, der er tænkt grønt lige fra første færd, indleder direktør og arkitekt Uffe Harrebek fra Harrebek Arkitekter.

- Derudover bærer facaden præg af, at der i stueplan skulle være en etagehøjde på fire meter, da der i lokalplanen var udtrykt ønske om en butik eller lignende til området.

Plads til en god kop kaffe

Dette blev der taget hensyn til, men da der også var ønske om et større fællesrum til kollegiet, blev kvadratmetrene mod gaden forbeholdt disse funktioner.

En god dialog med kommunen gjorde, at vi kunne opføre som et sandwichbyggeri med elementer mod, at vi slørede samlingerne, og det blev her gjort ved standerskifte, hvor disse blev fuget som de øvrige fuger på huset.

Facaderne blev varieret med forskellige indfatninger, og altaner blev spredt ud over dem begge for at give fornemmelse af et hus for ungdommen. Den fornemmelse forstærkede vi ved at afrunde med en café ud mod vejen, slutter Uffe Harrebek.

Fra sommerhuse til storcentre

Harrebek Arkitekter A/S har sit domicil i hjertet af Nyborg.

Virksomheden har eksisteret i mere end et halvt århundrede og kan bryste sig af et særdeles bredt virkefelt i byggeverdenen med projekter lige fra udvikling til totalrådgivning.

Dertil kommer projektering indenfor erhvervsbyggeri, boligbyggerier, detailhandelen, konceptudvikling af centerbyggerier, udarbejdelse af lokalplaner og beslægtede opgaver.

Harrebek Arkitekters værdigrundlag er manifesteret i succeskriteriet om at skabe byggeri til glæde for andre.

Det kommer eksempelvis til udtryk ved, at man ikke arbejder efter gængse eller fastlåste arbejdsmetodikker men indleder samarbejdet med at udvikle en drejebog for hvert enkelt projekt, så kunden føler sig tryg og sættes i centrum.

Russere reducerede støjen

Byggeriet af boligerne kom virksomheden INGENIØR’NE til at stå som totalrådgiver for, hvilket indebar syv etager med tilhørende fællesarealer, gårdrum, cirkelformet jorddækket depotrum i terræn og udearealer samt den lille cafe.

- Hele ideen med projektet var bygge nogle gode, robuste studieboliger i området, som ligger tæt på forskellige uddannelsesinstitutioner og offentlige transportmuligheder, fortæller ingeniør og projektleder Mogens Schmidt.

- Huslejen skulle også være til at betale, og her ramte projektet plet, da alle boliger var lejet ud fra dag et.

En af de spændende udfordringer lå i, at man skulle kunne have et vindue i den enkelte bolig ud mod Teglholmsgade åbnet, uden det gav ekstra støjproblemer i forhold til det tilladte støjniveau. Dette blev løst med ”Russervinduer,” som kan sammenlignes med en luftsluse med lyddæmpning. Derudover er der blandt andet anvendt præfabrikerede vægelementer, dækelementer og badekabiner, hvilket giver en hurtig byggeperiode med kendte og afprøvede byggesystemer.

Velrenommeret virksomhed i stadig udvikling

Med hovedkontor i Esbjerg og afdelinger i Kolding samt Odense er INGENIØR’NE en markant aktør i den midt- og sydjyske byggebranche, hvis opgavespektrum spænder over hele landet.

Firmaet har 45 års erfaring  med ledelse af byggeprojekter og rådgivning og tæller 90 kompetente og engagerede fagfolk, der er fordelt på hovedkontoret i Esbjerg samt afdelinger i Kolding og Odense.

INGENIØR’NE A/S er hvert år tovholder på over 700 opgaver inden for uddannelse, service, industri, boliger, administration, idræt og sundhed med private bygherrer og bygherrer fra erhvervslivet samt den offentlige sektor.

Viljen til at være i konstant fremdrift gør, at man bestræber sig på at nyansætte medarbejdere med spidskompetencer, der kan understøtte virksomhedens aktiviteter.

Fakta
- Harrebek Arkitekter har til huse i Nyborg.

- Virksomheden har i mere end 50 år været associeret med arkitektvirksomhed.

- Arbejder med en meget bred vifte af projekter fra udvikling til totalrådgivning.

- Referencemappe går  fra sommerhuse, over boliger, til centerbyggerier og afspejler bredden i referencerne og tegnestuens erfaring.

- Virker også ved projektering indenfor erhvervsbyggeri, byggerier til detailhandelen, udabejdelse af lokalplaner med mere.

- Harrebek Arkitekter fastholder optimalt kundefokus ved at udarbejde en drejebog for hvert enkelt projekt.

Fakta
- Virksomheden er grundlagt i Esbjerg 1972.

- INGENIØR’NE har ud over hovedafdelingen filialer i Kolding og Odense.

- Firmaet beskæftiger i alt 90 medarbejdere.

- Varetager hvert år løsningen af over 700 opgaver.

- Opererer inden for uddannelse, service, industri, boliger, administration, idræt og sundhed med private bygherrer og bygherrer fra erhvervslivet samt den offentlige sektor.

- Tilstræber til stadighed at nyansætte medarbejdere med spidskompetencer, der kan understøtte virksomhedens aktiviteter.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125