23948sdkhjf

Hjem i Aarhus

Med en let omskrivning af den velkendte strofe fra popgruppen På Slaget 12’s største hit bliver Kollegiet i Åbyen inden for ganske kort tid hjemsted for en stor samling studerende, der kan tage længerevarende ophold i en af de 202 splinternye boliger.

Aarhus oplever netop nu en transformation af de større.

Det skyldes opførelsen af kollegiet i Åbyen, der vil komme til at markere indgangen fra vest mod den nye bydel med et brokvarter, strækkende sig fra Åby Skole til Godsbanearealerne.

En by i byen

Kollegiet vil stå indflytningsklart i  juni 2018, og det vil komme til at skyde seks etager i vejret med det særlige twist, at den sydlige fløj kommer til at bestå af fem etager og en stor, fælles tagterrasse.

25 af lejlighederne er to-rums med egen altan, mens 177 lejligheder er et-rums.

I stueplan er vil der være et fælles opholdsrum med køkken, et fitnesslokale og fælles vaskeri, mens der i kælderen vil være parkering.

Hermed får de unge studerende deres helt egen by i byen.

Montagebyggeri med mere

Kollegiet kommer til at trone på Søren Fichs Vej i Aarhus, og den skabelsesproces spiller JCN Bolig en vigtig rolle i.

- Vi bidrager med egenproduktion i beton, elementmontage og tømrer, indleder partner samt salgs- og udviklingsdirektør Lars P. Adamsen.

- Vi er i gang med en hesteskoformet bygning på seks etager indeholdende i alt 202 et- og toværelses boliger på henholdsvis  22 og 36 kvadratmeter, hvilket totalt giver 8.374 af slagsen. Hertil kommer der parkeringskælder, depotrum og fællesarealer.

Qua vore erfaringer om etablering af almennyttigt ungdomsboligbyggeri inden for en relativt stram økonomisk ramme vil vi kunne løse projektet inden for bygherrens fordringer, da  det vil blive opført som et montagebyggeri med stort fokus på anvendelse af præfabrikerede bygningsdele.

Opgaven er en del af det samlede Åbyen-projekt, opført på den tidligere fragtmandscentral, hvor JCN Bolig i øjeblikket også er i gang med opførelse af et andet etagebyggeri med 164 boliger samt et fælles projekt for hele området med regnvandsbassiner, rekreative ophold og grønne områder.

Garant for det gode håndværk

75 års erfaring inden for byggebranchen vidner om, at erklærede kerneværdier som ordentlighed, sandfærdighed og pålidelighed har substans.

Med entrepriser af enhver kaliber bestræber JCN Bolig sig således hver dag på at give professionelle bygherrer tryghed i alle former for boligprojekter.

Det kræver såvel kvalitet som kapacitet, og ved hjælp af veluddannede specialister samt en stærk holdindsats har man op gennem årene både sikret og fastholdt en plads i den øverste fjerdedel af branchen.

JCN Bolig betjener sig af effektivt og omkostningslet setup uden at gå på kompromis med det gode håndværk og har fine referencer på alt inden for boligbyggeri og alle entrepriseformer.

Ungdomsboliger udgør et område, der matcher JCN Boligs profil perfekt, da der opereres med en god, brugervenlig kvalitet til en god pris.

Særligt i koblingen mellem traditionelle håndværkerydelser og en industrialiseret tilgang til byggeriet kan JCN Boligs force komme til udtryk, og man forventer sig følgelig meget af markedsområdet.

Så passer pengene

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen har været totalrådgivere på sagen og har forestået projektering af bærende konstruktioner, installationer, brand, lyd, projekteringsledelse, byggeledelse samt tilsyn på pladsen.

- Vi er yderst tilfredse med at konstatere, at en høj kvalitet af byggeriet inden for rammebeløbet, er gået op i en højere helhed med hensyn til æstetik, materialer og energi og drift, udtaler projektleder Jesper Lund.

- I samråd med bygherre er det valgt ikke at presse tidsplanen for meget men i stedet at få det det rigtige projekt, i den gode kvalitet, og til den rette pris.

Det har været tænkt ind i udbudstidsplanen, at det grundet leveringstider på betonelementer og generel travlhed i branchen netop var vigtigt ikke at presse tiden for meget.

Trods trange plads forhold, hvor hele grunden har været gravet ud til p-kælder, lange leveringstider og en kælder, som er støbt på stedet, er det lykkedes ved godt samarbejde og  konstruktiv dialog mellem bygherre, entreprenør og rådgivere at følge tidsplanen indenfor den aftalte økonomi, slutter Jesper Lund.

Faglig fleksibilitet på højt plan

Grundlæggeren af Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S startede for mere end 60 år siden med at udføre projektering af konstruktioner, el og VVS til især boligforeninger og erhvervsbyggerier.

Firmaet blev etableret i ydmyge rammer på to forskellige adresser på Oddervej i Aarhus og havde fra starten 11 medarbejdere.

Lokalerne blev imidlertid hurtigt for små, og firmaet flyttede til Stenvej, hvor det ligger i dag. Virksomheden beskæftiger i dag omkring 40 medarbejdere, hvoraf en række har været med fra starten.

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S er opbygget som en projektorienteret virksomhed med en flad matriksorganisation, hvilket vil sige, at organisationen er meget fleksibel og velegnet til løsning af tværfaglige projekter. Strukturen med de åbne og selvstyrende grupper giver stor effektivitet, et højt informationsniveau og god trivsel, mens kunder og samarbejdspartnere kan nyde godt af en smidig organisation og hurtig respons.

Fakta
Virksomheden har 75 års erfaring inden for byggebranchen.

- Har altid arbejdet ud fra ærekære principper om at udvise ordentlighed, sandfærdighed og pålidelighed.

- JCN Bolig har entrepriser af enhver kaliber og arbejder hver dag for at give professionelle bygherrer tryghed i alle former for boligprojekter.

- Nyder status med en placering i branchens mest velrenommerede fjerdedel.

 - JCN Bolig tilbyder effektivt og omkostningslet setup uden at gå på kompromis med det gode håndværk og har fine referencer på alt inden for boligbyggeri og alle entrepriseformer.

- Ser stort perspektiv og potentiale i opførelsen af ungdomsboliger, da det matcher den professionelle profil perfekt.

Fakta
Virksomheden har i mere end 60 år udført projektering af konstruktioner, el og VVS til især boligforeninger og erhvervsbyggerier.

- Etableret på Oddervej i Aarhus og senere flyttet i større domicil på Stenvej.

- Beskæftiger i dag 40 medarbejdere.

- Stiftede I 1994 blev et 100% ejet datterselskab i Tyskland under navnet Ingenieurfirma Viggo Madsen GmbH med adresse i området omkring Berlin.

- Købte i  2007 firmaet Rådgivende Ingeniør Mogens Vesterskov i Ebeltoft. Afdelingen fungerer i dag som en filial for Viggo Madsen A/S.

- Viggo Madsen A/S er opbygget som en flad matriksorganisation, hvilket sikrer stor fleksibilitet i løsningen af tværfaglige projekter.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14