23948sdkhjf

Højhus rykker nærmere i københavnerbydel

H.C. Andersen Adventure Tower forventes at løbe op i 6,5 mia. kroner og stå færdigt i løbet af otte til 10 år

Et bredt flertal i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg stemte på et møde den 19. juni for de foreløbige planer til H.C. Andersen Adventure Tower - et forslag til et ikonisk vartegnsbyggeri på op til 280 meter, tegnet af Bjarke Ingels, i den yderste del af Nordhavn.

Tårnet skal ifølge de foreløbige planer indeholde hotel, observationstårn, konferencecenter, butikker, kontorer og boliger - samt ikke mindst en offentlig park og en H.C. Andersen forlystelses- og oplevelsespark.

Ejendomsudviklerne Kurt Immanuel Pedersen og John Christensen står bag projektet, som desuden involverer en række aktører, heriblandt boligselskabet KAB, som efter planen skal bygge omkring 200 små ungdomsboliger, hvoraf cirka 20-25 øremærkes til udsatte unge.

Skaber 1.800 job
Projektet forventes i byggefasen at beskæftige 5-6.000 personer og vil på længere sigt skabe op mod 1.800 permanente arbejdspladser.

Ifølge adm. direktør i KAB, Jens Elmelund, vil en del af medarbejderne blive rekrutteret blandt de kommende beboere - også de udsatte - hvilket gør projektet endnu mere relevant for en organisation som KAB:

- I et tæt samarbejde med projektets øvrige parter giver det os en unik mulighed for at give udsatte unge en ekstra hånd - ikke alene ved at tilbyde dem en bolig i et godt og givende fællesskab med unge studerende, men også mulighed for beskæftigelse i nærområdet, siger Jens Elmelund i en pressemeddelelse.

Investorer mangler
Før det ambitiøse projekt kan realiseres, skal der dog findes investorer til projektet, som forventes at løbe op i 6,5 mia. kroner. Desuden skal Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune godkende projektet og vedtage en ny lokalplan for området.

Sker det, forventer folkene bag projektet, at byggeriet at stå færdigt i 2025-27.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141