23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Pensionspenge kan drive væksten

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Det offentlige har i de sidste 10 år været den klart største aftager af betonelementer til ikke mindst de store sygehusbyggerier. Men intet varer som bekendt evigt, og de offentlige bygherrers investeringslyst varer ikke ved.

I stedet lyder vurderingen fra betonelementbranchen, at pensionsselskaberne de kommende år bliver de store kunder hos elementproducenterne, der i øjeblikket kan fremvise særdeles positive vækstrater på top- og bundlinjer, som det fremgår af dagens brancheanalyse.

Pensionsselskaberne har da også for alvor sat deres pengetanke i gang med at yngle. Finans skrev i sidste måned, at de fem største pensionsselskaber har planer om at investere mere end fem mia. kroner de kommende år på boliger uden for København.

Investeringer som i høj grad kan komme betonelementbranchen og den resterende del af bygge- og anlægsvirksomhederne til gode.

Kommunerne har netop fået sat deres anlægsloft til 17 mia. kroner i 2018, og der er ikke udsigt til, at regeringen vil forhøje loftet i de kommende år. Derfor skal branchen i høj grad sætte sin lid til pensionskasserne, som for alvor har budt sig ind blandt de største bygherrer herhjemme.

Det skal selvfølgelig ske uden der skabes en decideret byggeboble som i 00’erne, men der bør være et langt større samspil mellem pensionsselskaberne og det offentlige omkring bygge- og anlægsprojekter eksempelvis i regi af offentlig-privat samarbejde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096