23948sdkhjf

Kan I forebygge oversvømmelser ved skybrud?

Danva og Realdania søger kandidater til årets klimapris

Klimatilpasning er ikke bare rør, render og regnvandsbassiner. Løsningerne kan have flere funktioner, og samarbejde mellem vandselskaber og kommuner er afgørende for, om klimaindsatsen lykkes.

- Vi skal finde de absolut bedste løsninger, når vi tilpasser vores vand- og spildevandssystemer til klimaforholdene, siger Carl-Emil Larsen, direktør i Danva, Dansk Vand- og Spildevandsforening.

Om DANVA
Dansk Vand- og Spildevandsforening er brancheforening for de danske vandselskaber.

Formålet er forsyning af drikkevand, håndtering og rensning af spildevand samt gennem klimaløsninger at forebygge skader fra vand til glæde og gavn for alle danskere.

Etableret i 2009, da vandsektoren blev omstruktureret i forbindelse med vandsektorlovens vedtagelse.

Anledningen er, at Danva og Realdania for anden gang premierer de bedste løsninger.

- Med denne pris vil vi synliggøre og anerkende de projekter, der på en forbilledlig måde løser udfordringen og som sådan kan inspirere andre til at finde de bedste og billigste klima-løsninger, tilføjer Carl-Emil Larsen i foromtalen til Klimaprisen 2017.

Overalt i landet forbereder vandselskaberne sig på det næste skybrud med klimatilpasningsprojekter, der forener teknik med rekreative formål.

Hånd i hånd med oplevelser
- Ifølge kommunernes klimatilpasningsplaner arbejdes der efter de gode løsninger med merværdi i de fleste kommuner. Gode løsninger, hvor håndtering af regnvand går hånd i hånd med at skabe nye oplevelser i byerne og mere kvalitet på byens pladser, i parker og på veje, siger Anne Skovbro, filantropidirektør i Realdania, i forbindelse med nomineringerne.

-Vi ønsker med klimaprisen netop at vise alle de gode eksempler. Sådan, at endnu flere aktører på feltet kan blive inspireret - både kommuner, forsyninger og andre. For gevinsterne ved den her form for dobbelt indsats er jo til at få øje på - både på kvaliteten, samarbejdet og bundlinjen, tilføjer hun.

Klimaprisen
Danva og Realdania præmierer klimatilpasningsaktiviteter, der forebygger oversvømmelser eller på en effektiv, synlig, bæredygtig, kreativ og nyskabende måde gør klimatilpasning til en del af danskernes hverdag.
Prisen kan både gives for idé, design, anlæg, drift og proces.

Kriterierne for nominering er:
  • Aktiviteten giver konkret nytte og anvendelse for klimatilpasning i vandsektoren (for eksempel ved at styrke samspillet mellem klimatilpasningstiltag og mennesker i urbane og rurale områder i Danmark)
  • Aktiviteten har stor synlighed og gennemslagskraft
  • Aktiviteten er kreativ og innovativ og er karakteriseret ved deltagernes engagement
  • Aktiviteten kan let adopteres af andre
  • Aktiviteten peger fremad og er bæredygtig
Læs mere og find skabelon til nominering på www.danva.dk. Deadline 31. august.
Klimaprisen overrækkes ved Dansk Vands konference den 14. november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125