23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Erhvervslivet sikrer trods alt indtægter

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Endnu engang må de sjællandske kommuner se sig distanceret af deres jyske kolleger i den årlige analyse over erhvervsvenligheden i kommunerne fra Dansk Byggeri.

Det er langt fra første gang, at ikke mindst de midtjyske kommuner - denne gang Billund - placerer sig helt i top, mens kommuner som København, Albertslund, Rødovre og Tårnby endnu engang lander blandt de dårligste 10. Og det bør vække eftertanke hos hovedstadskommunerne, at deres erhvervsvenlighed gang på gang bliver bedømt så ringe.

Men spørgsmålet er, om analysen får den store indflydelse på deres erhvervspolitik. Hovedstadskommunerne lukrerer i høj grad på deres beliggenhed. De ved, at virksomhederne nok skal komme til kommunerne, uanset om de gennemfører en hurtigere sagsbehandling på byggesagerne, eller genbrugspladsen lukker hver dag klokken 18.

Her er de mindre kommuner nødt til at være mere opmærksomme i deres måde at behandle virksomhederne. For flere virksomheder giver også flere skatteindtægter.

Om under et halvt år skal der vælges nye byråd i landets kommuner. Set fra erhvervslivets synspunkt vil et fokus på dets rammevilkår i kommunerne i den kommende valgkamp være ønskeligt. Men erhvervspolitik giver ikke mange stemmer i en valgkamp, der hurtigt kan dreje sig om de nære ting som flere pladser i daginstitutioner. Her glemmer både vælgere og politikere blot, at virksomhederne er en god kilde til skattegrundlaget, der i sidste ende sikrer børnepasningen og ældreplejen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125