23948sdkhjf

Contiga betaler bøde efter dødsulykke

Elementproducenten Contiga Tinglev A/S betaler bødestraf på 245.000 kroner i sag om arbejdsulykke, der kostede en 58-årig mand livet sidste år

En 58-årig mandlig lagermedarbejder mistede sidste år livet i en ulykke på Contiga Tinglev A/S’ fabrik i Tinglev, og elementproducenten har nu valgt at betale en bøde 245.000 kroner, efter Arbejdstilsynet har fastslået, at der skete et brud på arbejdsmiljøloven.

Det skriver regionalavisen JydskeVestkysten.

Den 58-årige stod på en stige i 2,4 meters højde, da stigen væltede, og det efterfølgende fald var så voldsomt, at han afgik ved siden. Arbejdstilsynet holder Contiga Tinglev ansvarlig for, at stigen ikke var fastgjort eller sikret mod udskridning, skriver avisen og citerer fra myndighedsvurderingen:

"Arbejdsgiver har ladet arbejderen udføre arbejde med at løsne TT-elementer, selv om arbejdet ikke var planlagt, tilrettelagt og ikke blev udført sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt, ligesom der ved arbejdet blev anvendt et redskab eller andet teknisk hjælpemiddel i form af en løs stige, uden at stigen blev anvendt under de betingelser, den var egnet til."

Mangler dokumentation
Sagen var planlagt til at køre i byretten i Sønderborg i sidste uge, men blev aflyst, da elementproducenten valgte at betale bøden. Adm. direktør hos Contiga Tinglev, Karsten Rewitz, fortæller til avisen, at virksomheden ikke så andre udveje end at betale bøden.

- I sådanne sager står du som arbejdsgiver dårligt, for det er umuligt at få medhold i sådan en sag, siger han og uddyber:

- Medarbejderen og hans kollega havde modtaget undervisning i brug af stigen samt anvisning i brugen af det udstyr, der anvendes. Men vi afkrævede ikke skriftlig dokumentation for modtaget undervisning dengang, og derfor ville vi i retten ikke kunne bevise, at arbejdet blev udført forsvarligt.

Karsten Rewitz fremhæver, at sagen har betydet, at der nu er øget fokus på dokumentation.

- Så vi har lært, at vi skal have dokumentation på alt, hvad angår undervisning hos medarbejderne. Derudover har vi også øget fokus på medarbejdernes sikkerhed blandt andet med de anvisninger, som medarbejderne arbejder efter, siger han til JydskeVestkysten.
Munk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204