23948sdkhjf

Smukt projekt med udfordringer

KPC er totalentreprenører på Kanalvej Etape 2 i Lyngby, der ligger et naturskønt sted, som blandt andet byder på store højdeforskelle i landskabet, men det er også et særegent byggeri med eksempelvis unikke facader.

Bolig- og erhvervsbyggeriet Kanalvej Etape 2 ligger med sin placering i kanalvejsområdet i Lyngby langs en del af den gamle jernbane ganske attraktivt, men også i et område, der har naturforhold, som giver udfordringer for entreprenører og håndværkere på stedet i forhold til logistik, så derfor er der givet tilladelse til midlertidig lukning af Kanalvej under udførelse af byggeriet.

-KPC overtog byggepladsen med en færdig byggegrube, hvor der var omkransende spuns med nederste bundplade for den dobbelthøje p-kælder, som et ’clean cut’, så der ikke var to totalentreprenører på byggepladsen samtidig. Ved selve byggeriet er der i forhold til bygningerne varierende højder i forhold til lokalbanen, hvilket gør adgangen til bygningerne sværere at komme til, da alle tilgange sker på udstøbte elementdæk over p-kælderen, som har begrænsninger i forhold til belastninger, forklarer Mikael Larsen, projektchef for KPC på Kanalvej Etape 2.

Højdeforskellen i landskabet betyder blandt andet, at der er mange trapper involveret i byggeriet. Arkitekten bag er Henning Larsen Architects, som har fundet på originale løsninger. Til hver bygning hører fælles opholdsarealer, herunder 2 indeliggende gårdarealer, terrasser, gangarealer, brandveje samt udearealer. En del af udfordringerne kommer her i den sidste del af projektet, som også udmærker sig ved særlige løsninger i bundopbygningerne for belægning og beplatning, fortæller Mikael Larsen:

-Blandt andet skal vi tage hensyn til, hvor meget de forskellige dæk, som er underlag for terræn over den dobbelthøje p-kælder, kan klare af belastning – både brandveje og øvrige arealer. Desuden er byggeriet karakteriseret ved at være 145 boliger fordelt på 3 bygninger, hvor stueplan forventes, at blive restauranter, fitness og dagligvarebutik, og hele boligdelen på de øvrige etager, som bygges færdig først, idet stueetagens lokaler afventer endelige lejeaftale med indretning og efterfølgende udførelse for færdiggørelse.

På Kanalvej Etape 2 er der, ifølge Mikael Larsen, tænkt en del over drift og vedligehold, hvor mange materialer er så vedligeholdelsesfri som muligt og i det hele taget lever op til moderne krav til nybyggeri.

I dag er det standard i mange byggerier, men KPC har fokus på ansvarlighed i forhold til miljø, energiforbrug og arbejdsmiljø, som er en del af fundamentet i KPCs nybyggerier – både i erhvervs- og boligprojekter.

KPC er et dansk udviklings- og entreprenørselskab grundlagt i 1979, som opfører byggerier i hoved- og totalentrepriser og udvikler erhvervs- og boligprojekter i Danmark

I dag er firmaets knowhow især på projektering og opførelse af store kontor- og boligbyggerier med fokus på tekniske installationer og arkitektur.

KPC er medlem af den danske afdeling af EU's Green Building Programme – Green Building Council Denmark.

Læs mere: www.kpc.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078