23948sdkhjf

Billund tager førsteplads i erhvervsvenlighed

Kommunen ligger nummer ét i Dansk Byggeris analyse om kommunernes erhvervsvenlighed 2017

Billund er Danmarks bedste til erhvervsvenlighed i 2017, mens Tårnby er den dårligste.

Det konkluderer Dansk Byggeris årlige erhvervsvenlighedsanalyse, hvor landets 98 kommuner bliver målt på 31 forskellige parametre om alt fra skatter og afgifter til investeringer i offentlige bygninger

- Billund har de seneste seks år konsekvent ligget blandt de mest erhvervsvenlige i Danmark. Kommunen var også nummer ét i 2014. Derfor er titlen i allerhøjeste grad velfortjent, siger adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, i en pressemeddelelse.

Her roser han kommunen for at være en medspiller og for at give virksomhederne "de bedste muligheder for at bruge tiden på at drive virksomhed frem for at slås med kommunalt bureaukrati og særskatter på virksomhedsdrift".

Jyske kommuner foran

Generelt er de jyske kommuner bedre til at være imødekommende over for det lokale erhvervsliv, viser Dansk Byggeris analyse, der ud over at placere Tårnby helt i bund har Rødovre, Albertslund og København placeret på listen over de mindst erhvervsvenlige kommuner.

Kommunerne er henholdsvis placeret som nummer 97, 96 og 95 ud af landets 98 kommuner.

- Desværre er tendensen, at mange kommuner i hovedstadsområdet ikke gør sig umage med erhvervsvenligheden. I modsætning til deres kollegaer i Jylland, får hovedstadskommunerne meget foræret på grund af deres beliggenhed, og det har også givet en lidt nonchalant holdning til, hvor umage de behøver at gøre sig, siger Lars Storr-Hansen.

 - Jeg har dog bemærket, at Frederikssund og Holbæk som de eneste sjællandske kommuner haler ind på de jyske og blander sig i toppen. Det er godt gået, fortsætter han. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141