23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Uddan folket til fremtiden

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Manglen på kvalificeret arbejdskraft kan blive en af bygge- og anlægsbranchens helt store udfordringer i de kommende år. I en opgørelse fra Danmarks Statistik oplyser 19 procent af byggevirksomhederne, at manglen på arbejdskraft begrænser deres produktion, og de altså må sige nej til ordrer.

Ikke mindst manglen på erfarne folk er hæmmende for produktionen i byggevirksomhederne. Og der bliver mere og mere rift om dem. I gårsdagens udgave af Berlingske oplyser adm. direktør for Dansk Boligbyg A/S i Horsens eksempelvis, at det bliver stadig sværere for byggevirksomheden at skaffe erfarne projektledere. Og i dagens udgave af denne avis er det adm. direktør for BT Gulve Michael Lund Kristensen, som efterlyser flere mellemledere. Her sørger den jyske gulvkoncern for at uddanne egne folk til mellemledere, for virksomhederne kan ikke blive ved med at gå på strandhugst hos hinanden.

Det er selvfølgelig godt for byggefolkene, for når der er rift om dem, kan de også presse lønningerne højere op. Men højere lønninger er jo ikke synderligt befordrende for virksomhedernes bundlinjer, hvis ikke også ordrer og omsætningen følger med. Så skal virksomhederne ikke sige nej til ordrer, skal der flere kvalificerede medarbejdere på bordet.

En løsning på længere sigt er at indrette uddannelsessystemet efter behovet i virksomhederne, så den rette arbejdskraft er sikret. Men virksomhederne skal også sikre en stadig opkvalificering af medarbejderne. For selv om det går stærkt, er en veluddannet medarbejderskare et must.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174