23948sdkhjf

Betonbosser afviser kritik af lange leveringstider

Læg din ordre i god tid og tag os med på råd, lyder det fra nogle af de store betonelementproducenter, som stadig har kapacitet til levering i løbet af årets sidste halvdel.

Ventetiden på betonelementer er alt for lang. Sådan lød det fra flere entreprenørvirksomheder i 2006-2007, og sådan har det atter lydt fra samme sted i både 2016 og 2017.

Men det passer simpelthen ikke, siger flere direktører for landets største betonelementproducenter, der er trætte af rollen som stopklods for byggebranchens fremgang.

- Betonelementbranchen beskyldes i øjeblikket for at have alt for lange ventetider og herved lægge en dæmper på væksten i byggeriet. Men det er altså ikke tilfældet hos os. Vi har ganske vist masser af ordrer, men det betyder ikke, vi ikke har luft til at tage nye opgaver ind, der skal leveres i 2017. Her har vi en meget agil produktion, da vi kender til vigtigheden af at have ledig kapacitet til vores kernekunder, siger Torben Enggaard, der er adm. direktør i nordjyske Ambercon.

Normale leveringstider
Han får opbakning fra flere kollegaer. Torben Bloch Nielsen, der arbejdede mere end 12 år i MT Højgaard-koncernen, før han sidste sommer skiftede til chefposten i Spæncom, siger:

- Jeg ved godt, alle siger, der er mangel på betonelementer, men så lange leveringstider synes jeg nu heller ikke, vi har. Man kan altid skrue lidt op for nogle ting, men det er mit indtryk, at vi har kørt meget tæt på fuld kapacitetsudnyttelse de sidste par år.

Claus Bering er både er adm. direktør i CRH Concrete og formand for bestyrelsen i Dansk Byggeri. Han siger:

- Jeg vil sige, vi har normale leveringstider. Selvfølgelig er leveringstiderne lidt længere, end de var under krisen, men de er ikke specielt lange nu. Vi kan levere fra udgangen af 2017, og der er ikke nogen projekter, der bliver klar inden for det tidsrum alligevel.

Både Ambercon og CRH Concrete opfordrer til, at ordrerne lægges så tidligt som muligt, samt at elementproducenterne selv tages med på råd. Det sikrer et mere jævnt produktionsflow og dermed også en hurtigere leveringstid.

Spæncom-chef Torben Bloch Nielsen opsummerer:

- Hvis de involverer os tidligt og sørger for, vi får projekterne i tide, har vi ikke de store problemer med at levere til tiden.

Artiklen er en del af temaet Betonelement-producenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157