23948sdkhjf

Nyt system gør det lettere at anmelde ulykker

Fagforbund håber, at man fremover vil få det reelle billede af antallet af ulykker og hvilke typer, så de bedre kan forebygges

Med indkøbet af et nyt offentligt it-system bliver det lettere for virksomhederne, at anmelde en sag, hvis ansatte kommer ud for en arbejdsulykke.

Anmeldelsessystemet EASY er udviklet af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Arbejdstilsynet og ATP, skal blandt andet bidrage til, at flere arbejdsulykker bliver anmeldt korrekt. Samtidig skal virksomhederne bruge færre ressourcer på at anmelde.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) håber, at systemet vil føre til flere anmeldelser.

- Vi ved, at mange virksomheder i dag ikke anmelder deres arbejdsulykker. Faktisk bliver knap halvdelen af alle arbejdsulykker ikke anmeldt til Arbejdstilsynet - og det er et problem. Jeg forventer, at det nye system vil bidrage til at bringe omfanget af underanmeldelser ned. Det sker ikke ved et fingerknips, men det er et vigtig skridt i den rigtige retning. Samtidig er vi ved at nedsætte det ekspertudvalg, som skal gentænke hele arbejdsmiljøindsatsen og bidrage til, at vi helt generelt får forebygget ulykker på danske arbejdspladser, udtaler han.

Reelt billede
Det nye EASY-system hjælper virksomhederne med at anmelde arbejdsulykkerne korrekt til myndighederne og forsikringsselskaberne. Det er designet med fokus på brugervenlighed og også medarbejdere kan anmelde ulykker. Samtidig er det nye system knyttet op på virk.dk og bygger på mere tidssvarende teknologi.

Hos Dansk El-Forbund håber forbundssekretær, at man nu vil få det reelle billede af antallet af arbejdsulykker og hvad det er for nogle.

- Med systemet vil virksomhederne kunne se statistikker over, hvilke typer ulykker de har og dermed, hvor de skal sætte ind med forebyggelse, så det fremover kan undgås, siger hun.

Det gamle anmeldesystem har været i brug siden 2003 og er sidenhen udviklet og tilpasset ad flere omgange. Virksomheder har givet udtryk for, at det var besværligt for dem at anmelde arbejdsulykker, blandt andet fordi systemet var ustabilt og forældet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219