23948sdkhjf

København indfører id-kort på byggepladser

Kommunens tiltag sker som led i en ny indsats mod social dumping. Det omfatter også et nyt internt indsatsteam

Synligt ID-kort hos medarbejdere på kommunens byggepladser, en ny CSR-chef og et internt indsatsteam, der målrettet skal opspore social dumping og snyd med løn og arbejdsforhold hos kommunens leverandører.

Det er blot nogle af de tiltag, Københavns Kommune nu indfører for at opruste i kampen for at sikre ordentlige arbejdsforhold og lige konkurrencevilkår i København.

- Vores indsats mod social dumping har haft en klar virkning, men vi er ikke i mål. Nu har vi evalueret indsatsen, så vi kan sætte endnu mere effektivt ind for at sikre ordentlige arbejdsforhold for medarbejderne og lige konkurrence i København for alle de gode leverandører, der har orden i forholdene, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), i en pressemeddelelse.

Internt indsatsteam
ID-kortet skal være et effektivt redskab til at kontrollere, at medarbejderne på kommunens byggepladser, er dem, de siger, de er - og at de arbejder under ordentlige forhold til den rette løn.

Udover kravet om ID-kort skærpes indsatsen med blandt andet mere tydelig markedsføring af kommunens hotline og med et nyt internt indsatsteam, der kan rykke hurtigere ud ved mistanke om social dumping på arbejdspladser, hvor der vurderes at være en reel risiko

Siden 2011 har Københavns Kommne håndhævet en arbejdsklausul, der stiller krav om ordentlige løn- og arbejdsforhold hos alle kommunens leverandører. Samtidig har kommunen siden 2014 haft et indsatsteam, der kontrollerer løn- og arbejdsforholdene på for eksempel byggepladser, ved renoveringer på skoler eller rengøring i kommunens institutioner.

Fra årsskiftet har indsatsen desuden omfattet alle aktører, der modtager støtte eller tilskud fra kommunen, fx kulturinstitutioner, som derfor både har skullet tage socialt ansvar for eksempelvis praktikanter og give ordentlige arbejdsforhold og løn.

Mere end 2.600 kontroller
Med mere end 2.600 kontroller og afdækningen af mere end 150 tilfælde af social dumping, har indsatsen været effektiv.

Men på baggrund af en større evaluering skruer Københavns Kommune nu yderligere op for indsatsen.

Evalueringsrapporten, der ligger til grund for oprustningen i indsatsen, er udarbejdet af Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet (CARMA).

Den viser, at målene med kommunens indsats mod social dumping i høj grad er opfyldt, men at arbejdet kan styrkes

Justeringen af Københavns Kommunes indsats mod social dumping er besluttet af Økonomiudvalget og skal endeligt godkendes i Borgerrepræsentationen den 22. juni. brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125