23948sdkhjf

Kompliceret udbudsopgave kræver både strategisk tænkning og udbudserfaring

Bygherrerådgivningsfirmaet Spectras as har bistået Middelfart Kommune og Kulturøens Bycenter AS med udbuddet af rådhus, bolig og erhverv i forbindelse med byggeriet af Middelfart Rådhus og Bycenter.

Spectras er vant til at løse komplicerede udbudsopgaver og har mange års erfaringer med planlægning, udbud og udførelse af alle typer byggeri, herunder skole-, bolig-, institutions- og erhvervsbyggeri m.m., men direktør, Steen Lyck Nissen, indrømmer, at opgaven med Middelfart Bycenter og rådhus har været særligt udfordrende.

Processen begyndte i 2012 og er først afsluttet i december 2016, hvor alle brikker faldt på plads.

Det har krævet både strategisk og juridisk rådgivning i forbindelse med udbuddet, som i løbet af processen blev delt op, således at retten til etablering af 3.000 m2 erhvervsbyggeri og 8.000 m2 boligbyggeri først blev udbudt og herefter det endelige udbud bestående af 8.000 m2 rådhusbyggeri, 3.000 m2 erhvervsbyggeri, forpligtelse til at opføre 8.000 m2 boligbyggeri og køb af det gamle rådhus i Ejby.

- Vi har indgået i arbejdet med kommunen fra begyndelsen og været tovholder under hele processen. Det har krævet en udpræget udbudsstrategisk tankegang, efterhånden som udbuddet ændrede sig fra at gå fra udbud af erhvervsdelen og boligdelen hver for sig til at omfatte udbud af rådhus, erhvervs- og boligdelen, forklarer Steen Lyck Nissen.

 

Færre bud med de vanskelige vilkår

Opgaven med at finde en bygherre, der også ville tage sig af boligdelen, krævede nogle af de spidskompetencer, som Steen Lyck Nissen og Spectras har opbygget i gennem årene med en lang erfaring og en rækker rådgivnings- og ledelsesopgaver, som er kommet til gavn i forbindelse med opgaven omkring Middelfart Rådhus og Bycenter.

- Efter den første prækvalifikation, var der kun tre-fire firmaer tilbage, som bød på opgaven. Det skyldtes naturligvis de særlige købsvilkår, som gjorde det vanskeligt at finde interesserede, og til sidst var der kun to firmaer tilbage, hvoraf 5E Byg vandt udbuddet, fortæller han.

 

Om Spectras A/S

  • Steen Lyck Nissen er direktør og ejer af Spectras A/S, som blev grundlagt i februar 2006. Med en årrække af erfaring og speciale i bygherrerådgivning, tilbyder de som bygherrerådgivere dermed blandt andet:
  • Bygherrerådgivning fra A-Z (Fra idé til kravspecifikation, økonomi, prisindhentning, kontrahering og udførelse/aflevering, helt eller delvist)
  • Strategisk bygherrerådgivning
  • ESCO-rådgivning
  • Udbudsrådgivning
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109