23948sdkhjf

Afkobling af regnvand - vi håber, grundejerne har deres på det tørre

Regnen skal sive ned i jorden uden om kloaksystemet, men hvordan skal udgifterne fordeles? Det har venstrepolitiker fra Københavns Borgerrepræsentation et bud på her

Som led i skybrudsplanen har Københavns Kommune en målsætning om at afkoble 30 procent af regnvandsmængden, så regnen siver ned fra jordoverfladen i stedet for at blive ledt til fælleskloakken.

Ideen er god, da det vil være med til at mindske risikoen for oversvømmelser af kældre med videre. Problemet er bare, at afkoblingen koster kassen, og boligejerne risikerer at skulle betale en stor del af regningen i København.

Afkoblingsprojekterne er planlagt til at blive anlagt over en 20-års periode, og det kan konkret ske på flere måder. Enten ved at afkoble på kommunale arealer, for eksempel veje og kommunale bygninger, eller ved at ved afkoble på private grunde.

Mål om samlet afkobling
Fra Venstres side er vi selvsagt optagede af løsninger, der sikrer afkobling af regnvand på grunde, som ikke medfører påbud til private boligejere om at afkoble deres regnvand. Vi glæder os derfor over den foreløbige vurdering fra forvaltningen, som anslår, at det ikke bliver nødvendigt med påbud til private grundejere.

Målet om en samlet afkobling på 30 procent ser nemlig ud til at kunne nås ved at afkoble regnvand fra vejarealer. Det afhænger dog af, hvor mange af disse vejarealer, der har den rette hældning og har plads til at etablere rensningselementer.

Venstre følger sagen på rådhuset med henblik på at lægge så få gener og omkostninger på private grundejere. Det er kun rimeligt, at kommunen i videst muligt omfang selv betaler regningen for at lede regnvandet uden om det offentlige kloaknet.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125