23948sdkhjf

Wirtgen-koncernen solgt til amerikansk maskingigant

John Deere overtager den tyske koncern Wirtgen, der producerer vejmaskiner og beskæftiger 8.000 medarbejdere

Den tyske familieejede maskinkoncern Wirtgen bliver amerikansk. Det meddeler koncernen i en pressemeddelelse, der er udsendt sent torsdag. Det er John Deere-koncernen, der overtager konglomeratet af virksomheder fra den tyske Wirtgen-familie.

Wirtgen har sit hovedsæde i Windhagen i Tyskland, og overtagelsen sker efter længerevarende forhandlinger. Koncernen producerer maskiner under fem forskellige brands til entreprenørbranchen med fokus på anlæg af veje. 8.000 medarbejdere skifter dermed arbejdsgiver.

Af meddelelsen fremgår det, at den nye ejer vil fortsætte med at drive Wirtgen Group som en selvstændig enhed.

Det gælder også de fem brands Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann and Benninghoven. Mærkerne sælges alle i Danmark af datterselskabet Wirtgen Danmark A/S, der hører hjemme i Taulov.

Den rette køber
- Wirtgen Group har en arv af teknologi, viden og innovation, og har en række brands med meget stærke kunderelationer. Da vi har valgt Deere-koncernen som køber, skyldes det at vi har stor respekt for den verdensomspændende koncern, og vi ser Deere-koncernen som en køber der vil fortsætte den succes, som Wirtgen har været inde i, siger Stefan Wirtgen i pressemeddelelsen.

Den danske del af Wirtgen-koncernen Wirtgen Danmark vil ifølge salgsdirektør Jan Dahl fortsætte som hidtil.

- Det der sker er jo, at de to brødre Wirtgen har afhændet virksomheden, og på et tidspunkt vil de forlade deres pladser i bestyrelsen, mens de resterende bestyrelsesmedlemmer bliver. I bestyrelsen er så kommet en mand fra John Deere. For vores danske del af virksomheden, Wirtgen Danmark A/S får salget ikke umiddelbart konsekvenser. Vi vil fortsat have de fem stærke brands, siger Jan Dahl til Licitationen Byggeriets Dagblad.

I entreprenørdivisionen
Wirtgen-koncernen kommer organisatorisk til at ligge i entreprenør- og skovdivisionen, og ifølge Jan Dahl, vil der på sigt kunne blive tale om, at de to koncerner skal supplere hinanden:

- Deere har jo gravemaskiner, læssemaskiner og dozere, og vi har i Wirtgen alt hvad der hører sig til i asfaltmaskiner og andet til anlæg af veje, så det supplerer i virkeligheden hinanden perfekt, siger Jan Dahl til Licitationen Byggeriets Dagblad i en telefon fra Færøerne. Han tilføjer at der lidt senere skal være et møde i Tyskland, hvor også Danmark deltager.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251